19 Ekim Muhtarlar Günü iyle Amasya Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Süren ve beraberinde dernek üyeleri, 19 Ekim 2017 Perşembe günü saat: 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk ndular. Başkan Süren konuşmasında; “Başbakanlığımızın yayınlamış duğu genelge ile her yıl 19 Ekim günü bundan böyle "Muhtarlar Günü" arak kutlanacak up bu anlamlı günün hkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı masını diliyorum.

    Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplums hayatımızın önemli yapı taşlarından up yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devleti in her noktadaki kurums temsilciliği duğu bilinmektedir.

    Muhtarlar arak, unduğumuz de veya köyde devleti in tüm kurumlarını temsil etmekte ve hkımızla devlet kurumlan arasında köprü vazifesi görmekteyiz.

    Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devleti e ihtiyaç duyduğunda çacakları ilk kapının muhtarlıklarımız duğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

    Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde hkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

    Muhtarlar arak zor şartlar da ve kısıtlı imkânlarla fedakârca yürüttüğümüz hizmetlerin karşılığı manevi bir haz sa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devleti in lere verdiği önemin bir göstergesidir.

    Gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten ve köy muhtarlarımıza da hizmetlerinden dayı şükranlarımı nuyor, ili de ve Ülke de görev yapan tüm ve köy muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en kbi duygularımla kutluyor, ülke e, milleti e ve tüm muhtar arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu n diyor selam ve sevgilerimi nuyorum” dedi.

    Çelenk nma töreninde sonra Başkan Adem Süren ve muhtarlar Vi Dr. Osman Var’u ziyaret ettiler. Vilikte gerçekleşen ziyarette Vi Var, muhtarlığın çok köklü ve önemli bir kurum duğunu ifade ederek teşekkür etti.

    Büyük Amasya Otelinde gerçekleşen kahvtı programına, Vi Dr. Osman Var, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kem Pat, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Amasya Emt Müdürü Fahri Bulut. Mahli İdareler Müdürü İlhami Yılmaz, İl Genel Melis üyesi Met Ün, Belediye Muhtarlar Müdürü Er Mutlu, diğer protok üyeleri ve ili de görev yapan köy ve muhtarları katıldı.

    Vi Dr. Osman Var burada yaptığı konuşmasında; “Özel günler belirli kesimlerin toplum içindeki rünü ve anlamını hatırlatan günlerdir. Muhtarlık müessesine verdiği kıymet ortadadır. Kamuya hizmeti beraber yapıyoruz. Bu anlamda lerin baş tacısınız. Çok önemli ve kuts bir görev icra ediyornuz. Muhtarlarımız hkımızın sesidir. Sizler aynı zamanda lerin sahadaki gözü, kulağı, eli ve ayağısınız. Bir yandan hkın islerine doğrudan duyarlı pozisyonda yer ıyornuz, diğer yandan ise devletin sorumluluğunu omuzlarınızda taşıyornuz. Bu ikisini uzlaştırmak gerçekten zor bir iştir. Bu görevi icra ederken birtakım ciddi sorumlulukları üzerinizde taşıyornuz. Hkın is ve teplerini takip edip lere ulaştırarak, birtakım hizmetleri gerçekleştirmeye çışırken, aynı zamanda da gerçekten ihtiyaç an durumlarda tepleri yerine getirerek önemli bir işlev görüyornuz.

    Seçildiğiniz köyler ve lerde en önemli kanaat önderlerisiniz. Birtakım konuların hayata geçirilmesinde en önemli aktörlersiniz. Bu anlamda devleti in tüm örgütlerine yakın manız çok önemli. Bizlerde bu yakınlığı sağlamak için özellikle devlet mekanizmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın özel ilgileri ve onun timatlarının tüm teşkilata yayılmasıyla lerle çok yakın ilişkiler kuruyoruz. Biz mülki idare amirlerin en yakın arkadaşlarısınız. Devleti in işlerini yürütürken sahadaki en önemli paydaşlardan birisiniz. Bu sorumluluk duyguyla ve bilinçle lerin yapmış duğu en iyi hizmetlerin yörelerinize yetiştirilmesi için elinizden geleni yapacağınıza eminim. Bizlere erişmek noktasında herhangi bir sıkıntı yok diye düşünüyorum. Bunun böyle devam edeceğini de burada taahhüt ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı nuyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra program hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

    Muhtarlar Günü iyle düzenlenen kahvtıda Büyük Amasya Oteli yine kite ve servis üstünlüğü ile tüm davetlilerin beğenisini kazandı. İl Özel İdaresine bağlı çışmaya başladığı günden bugüne, yerli ve yabancı misafirlerin tercihlerinde ilk adres maya devam ediyor. Tarihi turizmi ile yılda binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayan ili de böyle bir tesisin ması Amasya adına da bir şans maktadır. Bu örnek kite, üstün bir hizmet anlayışı ile kapılarını açan Büyük Amasya otelinin ili e yakışır hizmetine öncülük eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ve Otel Müdürü Özgür Çak’ı kutluyoruz.