İncelemeleri kapsamında ilk arak İl Özel İdare tarafından yaptırılan ve Karaşar köyünde yapımı tamamlanan gölet inşaatında incelemelerde unan Vi Var, gölet inşaatı hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu’dan bilgi dı. Vi Var Dr. Osman Var yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti “Burada çok güzel tarım arazileri var. Tabi bu arazilerden daha fazla verim elde edebilmek için lu tarım yapmamız gerekiyor. Bu noktada bölgede unan kaynaklarını geliştirmek ve kay yla yu toprakla uşturmak için göletlere ihtiyacımız var. Devleti in bu anlamda önemli çışmarı var. Hedefi bu projelerle kırs anları daha fazla yaşanabilir yerler hine getirmektir. Yapılan bu hizmetin köyümüze ve ili e hayırlı masını temenni ediyorum.” Vi Var daha sonra Karaşar köyünde vatandaşlarla sohbet ederek, köy hkının sorunlarını dinledi.

    Buradan ayrılan Vi Dr. Osman Var, ardından Terziköyü’nde devam eden asftlama çışmarını yerinde inceledi.Şehirleri deki imkânların köyleri de de masının önemli duğunu vurgulayan Vi Var “Bu kapsamda köyleri deki hizmet standartlarını yükseltmeye çışıyoruz. Sıcak asft uygulaması ile çışmarımız gayet güzel gidiyor. Bu güzel hizmetin Amasya’ya hayırlı masını temenni ediyorum.” dedi.

    Devamında ise Vi Dr. Osman Var, yine İl Özel İdare ce yaptırılan Musaköy ve Çiviköy’de tamamlanan gölet inşaatlarında incelemelerde undu. Ayrıca Musaköy’de vatandaşlar ile köy kahvesinde sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Ardından Ezinepazar Köyünde İl Özel İdaresine ait ceviz bahçelerini gezdi.