Amasya Belediyesi kültür sanat gezileri kapsamında Çanakke’ye gidecek an öğrenciler uğurlandı.

    Bimarhane önünden yapılan uğurlama törenine Vi Dr. Osman Var, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

    Bu kapsamda Çanakke’ye giderek atarımızın büyük mücadele verdiği ve bir destanın yazıldığı toprakları görme fırsatını acakları öğrencileri in, uğurlanması öncesi konuşan Belediye Başkanı Cafer Özdemir, öğrencileri in gerçekleştirecekleri geziden önemli şeyler öğreneceklerini belirterek, hayırlı yculuklar diledi.

    Vi Dr. Osman Var ise Çanakke ruhuna dikkat çekerek şunları ifade etti: “Çanakke’ye çok güzel bir yaşta gidiyornuz. Birçok insan orarı daha göremedi. Görenlere ise çok ileri yaşlarda görmek nasip du. Sizlere çok güzel yaşta orayı görmek nasip acak. Milleti in ruhunu, dedeleri in bugün burada rahat yaşayım diye yapmış dukları fedakârlıkları ve hangi şartlarda mücadele ettiklerini göreceksiniz. Oradan çok şey öğrenerek buraya geleceksiniz. Öğrendikleriniz sayesinde de, en az dedeleri in sahip çıktığı kadar vatanımıza sahip çıkacaksınız. Çünkü güzel ülke e onlardan kan bir mirastır. Ama aynı zamanda da ülke lere de emanettir. Bizde den sonraki kuşaklara aynı şekilde bırakabilmeliyiz.

    Onların zor şartlarda bu vatanı lere nasıl bıraktığını göreceksiniz. Ne kadar büyük bir milletin çocuğuymuşum, ne kadar kahraman ve fedakâr dedelerim varmış diye gururlanacaksınız. Bir yandan da uzun bir yculuğa çıkmanın tecrübesini edineceksiniz. İnşlah yculuğunuz çok güzel geçer. Oradan çok güzel şeyler öğrenirsiniz. Güzel hisler ve duygular kazanırsınız. O duygularla da ufkunuz açılır. Bu memleketi gelecekte lere emanet edeceğiz. Hepinize hayırlı ycuklar diliyorum. Bu seyahatin ler için çok güzel geçmesini diliyorum.” Konuşmarın ardından öğrenciler Çanakke’ye uğurlandı.