30 yıl emt teşkilatında görev yaptıktan sonra emekli an bağımlı danışmanı ve adli bilişim uzmanı İsa Altun, uyuşturucu mafyasının hedefinde gençlerin yer dığını belirtti. Suç örgütlerinin 18 yaşından küçük çocukları kullandığını aktaran İsa Altun, "Çünkü bunların cezai ehliyeti yok. Bu çocuklar kayca etki tında ğından kayca ç unrlarına aşabiliyor" dedi.

Bonzai, flakka gibi uyuşturucu hapların artık daha kay ulaşılabilir duğunu kaydeden Altun, aileleri uyardı. Gençlerin sosy medya üzerinden birbirine ulaştığını ve birbirlerini bağımlı yaptıklarını anlatan Altun, “İlk maddeyi ücret vermek retiyle bağımlı yapılıyor çocuklar. Ergenlik dönemi merak ve arayışın en üst seviyede duğu dönem. Bu süreci takip eden uyuşturucu sektörü milyar darların döndüğü bu piyasada her sene piyasaya yeni maddeler sürüyor. Sosy medya ve internetin de etkisiyle bu maddelere ulaşmak basitleşiyor" diye konuştu.

BONZAİNİN TARİFİ İNTERNETTE VAR

Madde bağımlılığı ve adli bilişim anında 5 kitap yazan Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bonzai en ucuz uyuşturucu hap. Sadece 3 TL. Ve ne yazık ki günümüzde çocuklar bonzaiyi kendileri üretir he geldi, çünkü internette bunun tarifi var. Pis ilgili sosy medya hesabını engelliyor ama ertesi gün başka isimler tında yeni hesaplar açılıyor. Son dönemde flakka çıktı. Kimyas bir sentetik uyarıcı an flakka, görünüm arak tuz tanelerine benziyor. Kp hızında artış yaptığından kp krizine de y açıyor. Madde ındıktan sonra hüsinasyon görmeye başlayan kullanıcı sdırganlık, acıya duyarsızlık, hüsinasyona bağlı aşırı güçlü, bilinç kaybı ve duygu durum bozukluğu gibi davranışlar içine girebiliyor. Böbreklerde kıcı hasar bırakan flakka beyinde kıcı hasar bırakıp ilk defa kullanan bazı gençlerde öldürücü abiliyor."

İNTERNETTE 701 SAYFADA UYUŞTURUCU SATIŞI YAPILDIĞINI TESPİT ETTİM

Günümüzde çocukların internetle büyüdüğüne dikkat çeken Altun, “İnternet bir anlamda sokağı eve getirmek demek. Uyuşturucu maddelerin pazarlandığı an sosy medya. Ailelerin bu konuda çok dikkatli ması gerekiyor. Bağımlı aileleri çocuklarının bağımlı duğunu en az 2 yıl sonra fark edebiliyor. Nedeni ise çocuklarına uyuşturucuyu yakıştıramıyorlar. Sosy medyada tespit edebildiğim 701 sayfada uyuşturucu madde satışı gerçekleştiriliyor. Bağımlılıkla mücadelede önleme çışmarı tedavi etmekten daha kaydır" diye konuştu.