İstan Adliyesinde dün şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz için Amasya Adliyesi'nde düzenlenen törende saygı duruşunda unuldu.

Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Kutanoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehit Kiraz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi.

Kutanoğlu, yargı menplarının gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden 365 gün 24 saat görevi başında hakkı tesis etmek ve adeti gerçekleştirmek için çıştığını belirtti.

Yargı menplarına yapılan sdırının Türk milleti için üzücü ve kaygı verici duğunu vurgulayan Kutanoğlu, şunları kaydetti: "Bu sdırıyı, sadece yargı menplarına değil ülke in kazanımlarına yönelik bir sdırı arak da değerlendiriyoruz. Toplumun her kesiminin bu sdırıya karşı çıkması ve yargının rahat bırakılmasını istiyoruz. Sdırıyı gerçekleştirenleri ve arkarındaki güçleri lanetliyoruz. Şehitleri in açtığı ışıklı yda adeti sağlama noktasında kimse i yumuzdan vazgeçiremeyecektir. Bundan sonra daha kararlı adımlarla adeti sağlamak için eli den geleni yapacağımızdan toplumun şüphesi masın."

Amasya Baro Başkanı Melik Derindere ise hakim, savcı ve avukatlar birlik içinde yapılan sdırıyı kınadıklarını aktardı. Dileklerinin yargı camiasının bir daha böyle bir sdırıya uğramaması duğunun anlatan Derindere, şunları söyledi: "Yargı camiası çok şehit verdi ama avukatı ve savcısıyla ilk kez böylesine terörize bir ayla karşı karşıya. Şehit savcımızın kederli ailesine ve yargı menplarına başsağlığı diliyorum. Bu menfur sdırının faturasının avukatlara ve avukat camiasına çıkarılmak istenmesinden son derece rahatsızız. Yargı üç kurucu unrdan uşur. Hakim, savcı ve avukat. Bunu görmezden gelerek bir avukat cübbesiyle teröristlerin adliyeye girdiği gerekçesiyle güvenlik tedbirlerinin sadece avukatlara yönelik artırılmak istenmesi ve bu yönde avukatların hedef gösterilmesi ka edilemez."

Derindere, yargı menpları arak birlik ve beraberlik içinde duklarını, törende de birlikte arak bunu gösterdiklerini dile getirdi.