Cumhuriyet Hk Partisi Amasya İl Gençlik Kları'nda yapılan ve mevcut Başkan Arslan Ceylan’ın yeniden aday madığı ağan kongrede İl Gençlik Kları Başkanlığı’na listeyle girildi, 74 genç delegenin katıldığı ve 74 oy ile İl Gençlik kları Başkanı Eren YENİSOY seçildi.

Cumhuriyet Hk Partisi Amasya İl Gençlik Kları Örgütü’nde başlayan kongre süreci, İl Gençlik kları başkanı ve Yönetim Kurulu’nun belirlenmesi ile birlikte sona erdi.

Cumhuriyet Hk Partisi Amasya İl Gençlik kları başkanlığı Olağan Kongre süreci Parti binasında toplanan Olağan İl Kongresi ile tamamlandı.

Kongreye İl Başkanı Reşat KARAGÖZ, Amasya Milletvekili Av.Mustafa TUNCER, İl Kadın Kları Başkanı Emine ARAS, Merkez İlçe Başkanı Ali KİLCİ, Suluova İlçe başkanı Vedat Güdek, Merzifon İlçe Başkanı Av.Hasan KOPRAN, önceki dönem İl Gençlik kları Bşk. Arslan CEYLAN, tüm ilçe kadın ve Gençlik kları başkanları, örgütün il, ilçe yönetim kurul üyeleri, Gençlik Kları delege ve üyeleri ve çok sayıda partili katılımda undu.

Divan Başkanlığına Mustafa Caba, katip üyeliklerine Kamil UĞURLU, Erd Atay’ın getirildiği kongre, saygı duruşunda unulması ve İstikl Marşı’nın okunması ile başladı ve İl Gençlik kları Başkanlığının çışmarı ile çışma raporu okunup ibra edilmesinden sonra sırasıyla söz an üyeler, görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirdi.

Önceki dönem İl Gençlik Kl.Bşk. Arslan CEYLAN, İl Başkanı Reşat KARAGÖZ, Milletvekili Av.Mustafa TUNCER, Merkez İlçe Başkanı Ali KİLCİ, Suluova İlçe Başkanı Vedat GÜDEK, Merzifon İlçe Başkanı Av. Hasan KOPARAN, İl Yön.Krl.Üyesi Hatem DOĞANBAŞ’ın koşmasını müteakip Başkan adayı Eren YENİSOY kısaca kendisini tanıtmasının ardından seçimlere geçildi.

Blok liste ulü ile yapılan seçimde Eren YENİSOY 74 Oy ile CHP Amasya İl Gençlik Kları Başkanlığı’na seçildi.

Kongrenin bitimini müteakip; Göreve geldiklerinde yapacakları işlerin çok duğunu dile getiren Yenisoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Sorumluluklarımız büyük. Amasya İl Gençlik Örgütü arak ilk işi örgütlü genç üye sayımızı artırmak acak. Parti için ideojik eğitimlere önem verip mevcut örgüt yapımızın niteliğini daha da artırmak için çabayacağız. Örgüt içi dayanışmayı ve kaynaşmayı arttıracağız. Düzenli arak her ay İlçe Gençlik Kları Başkanları toplantısı yaparak, koordinasyonumuzu arttıracağız.

Arslan Ceylan ve yönetimine, partiye bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür eden Yenisoy, "Bizler, bu göreve tip urken paramız örgütlü mücadeleydi. Bu yüzden Amasya’nın tüm il ve ilçelerinde, Mahle ve köylerine kadar her yerde gençliği örgütleyeceğiz. Çünkü gençlik sokağa parti iktidara diyoruz. Yaşasın örgütlü mücadele yaşasın CHP" dedi.