Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne, ormancılık anında ve yangınlarda kullanılmak üzere yeni İş makineleri, yangın ilk müdahe, Yangına müdahe ve hizmet araçlarından uşan 9 yeni araç takviyesi yapıldı.
 
     Orman Genel Müdürlüğü tarafından Özel Bütçe Yatırım Programları kapsamında Amasya Orman Bölge Müdürlüğü emrine tahsis edilen 1 Adet Büyük Ekskavatör, 2 Adet Kazıyıcı Yükleyici 2 Adet MAN Arazöz, 2 Adet Ranger Tipi 4x4 yangın ilk müdahe aracı 3 Adet Toyota Hizmet aracı ile toplamda 10 araç ilave edilerek araç filon güçlendirerek 2018 yılı ormancılık faiyetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan saharda kullanılmak üzere sevk edildi.
 
     Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane beraberinde Makine ve İkm Şube Müdürü Murat Çışkan ve Amasya Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik ile Fındıklı Yangınla Mücadele İlk Müdahe ekip araçlarının konuşlandığı anda unan araç parkına yeni dahil edilen araçları yerinde inceledikten sonra fidanlık şefliğinin kullanımı için inşa edilen tohum stok merkezi ile soğuk hava deparı hakkında bilgiler arak incelemelerde undu.
 
     Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane: "Bölge Müdürlüğümüze tahsis edilen yeni İş makineleri ve hizmet araçlarıyla araç filomuzu güçlendirdik. Bu araçların Bölge Müdürlüğümüze tahsisine vesile an Genel Müdürümüz Bekir Karacabey başta mak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 2018 yılında yapılan takviyelerle ormancılık çışmarımızı daha etkin ve hızlı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.