Ülke de okuma ve araştırma kültürünün henüz istenilen seviyelerde mamasının lerinden bir tanesi, küçük yaşlarda bu ışkanlıkların edinilmemiş masıdır. Bu durumdan ya çıkan Amasya     Üniversitesi çocuklarımızın okuma, araştırma özelliği kazanmarı ve hay güçlerini geliştirerek geleceki başarı seviyelerini arttırabilmeleri için “Çocuk Kütüphanesi” uşturdu.

    Vi Dr. Osman VAROL, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY ve eşi Prof. Dr. Keziban ORBAY’ın katıldığı açılış töreni Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

    Prof. Dr. Metin ORBAY yaptığı açılış konuşmasında: “Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde açılan çocuk kütüphanesinin kuruluş amacının çocukları okuma kültürü sürecine yönlendirip vatan, doğa, insan ve yaşam sevgisi konularında duygu ve düşünce dünyasını beslemektir.” ifadelerine yer verdi. Yazar Adnan BİNYAZAR’ın “Okuma Kültürü” ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat SEVER’in “Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü” başlıklı konuşmarının ardından açılış töreni icra edildi.

    Vi VAROL, çocuklarımızın eğlenerek okuma, öğrenme isteğini ve ışkanlığını daha kay kazanacaklarını belirtti. Bu güzel projeye imza attığı için Amasya Üniversitesi rektörü ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.