Amasya ve Orta Kara’de önümüzdeki hafta ortasına kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, bölgenin tamamında etkili acağı tahmin ediliyor.

Meteoroji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “26 Mayıs Cumartesi günü: Kastamonu'nun güneyi ile Çorum'un batı ilçelerinin öğle saatlerinde yerel mak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçı utlu geçeceği tahmin ediliyor.

27 Mayıs Pazar günü: Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Samn ve Ordu'nun güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

28-29 ve 30 Mayıs tarihlerinde ise bölge genelinin arıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin mayacağı ve mevsim normleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Bahar mevsiminde, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülen yağışlar, yerel arak kuvvetli duğundan meydana gelebilecek ani sel, baskını, du, yıldırım ve ulaşımda aksamar gibi umzluklara karşı dikkatli ve tedbirli unması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yağışın umz etkilerinden korunabilmeleri için günlük hava tahmin raporlarını ve meteorojik uyarıları takip etmelerinde fayda unmaktadır” denildi.