05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 16:30

“Torbada bizim de çöpümüz olsun”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan " Sıfır Atık Projesi " kapsamında Suluova TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileri “ Torbada Bizim de Çöpümüz Olsun “ sloganıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdiler.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 13-10-2018 00:13   Güncelleme : 08-02-2020 16:49
“Torbada bizim de çöpümüz olsun”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan " Sıfır Atık Projesi " kapsamında Suluova TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileri “ Torbada Bizim de Çöpümüz Oln “ sloganıyla bir dizi çışma gerçekleştirdiler.

Aile ve öğretmenlerinin desleri ile ayrıştırabilen ve dönüştürülebilen cam, kağıt, plastik, met vb. atık maddeleri okula getirerek ayrı ayı kutularda biriktiren öğrenciler; atıkları değerlendirerek dönüşüme dikkat çektiler.

Atık maddelerin çevreye ve insanlığa verdiği zararların günümüzde çok büyük boyutlara ulaştığını söyleyen Okul Müdürü Süleyman Uys, her atığın çöp madığını ifade ederek; gelecek nesillere te ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sıfır atık prensibinin hedef ınmasının, yarınlarımıza katma değerde unacağının tını çizdi.

Millet arak hep birlikte ortak yaşam anımız an doğaya sahip çıkmamız gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, küçük yaşlardan itibaren öğrencileri de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması ve çevre bilinci duygunun uşturulmasının önemine değindi.

İsrafı önlemek, kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını aztmak ve rar onları dönüşümle kazandırmak, yarınlara te bir dünya bırakabilmek için Sıfır Atık Projesinin dukça yararlı bir çışma duğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Davu, TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert