Orta Kara Kkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Ekim Ayı Toplantısı, Dönem Başkanı Tokat Visi Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığında, Vi Dr. Osman Var’un katılımıyla ili Amasya’da gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca Çorum Visi Necmeddin Kılıç, Samn Visi Osman Kaymak, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Sih Yıldırım, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Hil İbrahim Kaya, Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Samn Büyük Şehir Belediyesi ARGE Daire Başkanı Ramazan Aydın, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler katıldılar. 

OKA Dönem Başkanı Tokat Visi Dr. Ömer Toraman yaptığı konuşmada “Amasya, Çorum, Samn ve Tokat illerinden uşan bölge de başta kamu kurum ve kuruluşları mak üzere yerel yönetimleri , üniversiteleri , sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölge in gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çışmar yürüten Orta Kara Kkınma Ajansı’nın 2018 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve kurulumuzun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış unuyoruz. 

Değerli yönetim kurulu üyeleri ve saygıdeğer basın menpları, 

Bu toplantımızda kkınma ajansımız tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan mi des ve nik des programları ile 2019 yılında ajansımız eliyle veya onun desleriyle diğer kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte bölge in gelişmesine katkı sağlayacak diğer çışmar hakkında istişareler yapacağız. 

Bugün toplantımızda ayrıca, uygulanmakta an mi des programları ile fizibilite desteği, nik des programı ve devam eden güdümlü projeleri in uygulama süreçleri ile dört ili de unan yatırım des ofisleri in çışmarı da ele ınacaktır. Elbette varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin ınması gereken tedbirler de görüşülecektir. 

Değerli yönetim kurulu üyeleri ve saygıdeğer basın menpları, 

Bilindiği üzere son Viler Kararnamesi ile Tokat Viliği görevinden Kütahya Viliğine atandık. Bu vesile ile bugüne kadar birlikte görev yaptığımız tüm yönetim kurulu üyeleri e ve ajans çışanlarına verdikleri katkılar için teşekkürlerimi ifade ederek hepsinden hellik diliyorum. Bundan sonra da ajansımızın bölgenin gelişmesine yönelik yapacağı proje ve çışmarında başarılar diliyorum. 

Son arak, bu toplantı vesilesiyle yönetim kurulu toplantımıza katılan sayın vileri e, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi başkanlarımıza ve ticaret ve sanayi odası başkanlarımıza katılım ve deslerinden bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahipliğinden dayı sayın Amasya vi e ve belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve kkınma ajansı yönetim kurulu toplantımızın bölge için hayırlı masını ve başarılı çışmara vesile masını diliyoruz” dedi.