Hane hkı Bütçe Araştırması'nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve ksüz içecekler ile ulaştırma harcamarı uşturdu. Konut ve kira harcamarına en yüksek payı ayıran bölge %30,7 oranıyla TRİ İstan Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge %21,8 ile TR9 Doğu Kara Bölgesi du.

Samn, Tokat, Çorum ve Amasya Bölgesinde en yüksek payı gıda ve ksüz içecekler grubu dı

Samn, Tokat, Çorum ve Amasya illerini kapsayan bölge de, Hane hkı Bütçe Anketi verilerine göre hane hklarının tüketim harcamarı içinde en yüksek payı, gıda ve ksüz içecekler dı. Bu pay 2016 döneminde %27,2 iken 2017 döneminde %26,4 arak tahmin edildi.

Ülke de, Hane hkı Bütçe Anketi verilerine göre hane hklarının tüketim harcamarı içinde en yüksek payı, konut ve kira harcamarı dı. Bu pay 2016 yılında %25,2 iken 2017 yılında %24,7 arak gerçekleşti.

Samn, Tokat, Çorum, Amasya Bölgesinde gıda ve ksüz içeceklerden sonra en çok konut ve kiraya harcama yapıldı

Samn, Tokat, Çorum ve Amasya illerini kapsayan bölge de dönemi hane hkı tüketim harcamarında, gıda ve ksüz içeceklerden sonra en yüksek payı an grup %23,3 oranıyla konut ve kira harcamarı du. Konut ve kirayı %17,9 oranıyla ulaştırma harcamarı izledi.

Ülke de toplam tüketim harcamarında, konut ve kira harcamarından sonra en yüksek payı an grup %19,5 oranıyla gıda ve ksüz içecekler du. Gıda ve ksüz içecekleri %18,2 oranıyla ulaştırma harcamarı izledi.

Samn, Tokat, Çorum, Amasya Bölgesinde en az eğitime para harcandı

Samn, Tokat, Çorum ve Amasya illerini kapsayan bölge de en az harcama yapılan grup %1,4 oran ile eğitim hizmetlerinde muştur. Bunu %1,7 oran ile sağlık, %2,1 kültür ve eğlence harcamarı izledi.

Ülke de toplam tüketim harcamarında en düşük pay %2,2 ile sağlık grubuna ait iken, eğitim hizmetleri %2,3 oran ile en az harcama yapılan ikinci grup, eğlence ve kültür %2,7 oran ile en az harcama yapılan üçüncü grup du.

Tüketim harcamarının dörtte biri TRİ İstan Bölgesi'nde gerçekleşti

Araştırma sonuçlarına göre; 2017 yılında Türkiye'deki toplam tüketim harcamarının %24,8'i TRİ İstan Bölgesi'nde oturan hanehkları tarafından gerçekleştirildi. İkinci sırada %15,2 ile TR3 Ege Bölgesi yer ırken, bunu izleyen TR6 Ak Bölgesi'nin payı %11,4 du. Samn, Tokat, Çorum ve Amasya illerinin de içinde unduğu TR8 Batı Kara Bölgesinin payı %,5 arak gerçekleşti. En düşük payı %1,6 ile TRA Kuzeydoğu Anadu Bölgesi^lı. Blf-bö^g^yi, %2,9 oranıyla TRB Ortadoğu Anadu Bölgesi izledi.