05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 06:36

AMPUTE MİLLİ TAKIMINDAKİ O KAHRAMAN AMASYALI

Meksika'da düzenlenen 2018 Ampute Futbol Şampiyonası'nda dünya 2’ncisi olan Ampute Futbol Milli takımım forvet oyuncusu Savaş KAYA, Amasya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nadir NUYAN'ı ziyaret etti.

HAMAMÖZÜ
Giriş Tarihi : 14-11-2018 15:04   Güncelleme : 14-11-2018 15:04
AMPUTE MİLLİ TAKIMINDAKİ O KAHRAMAN AMASYALI

Amasya’nın Hamamözü İlçesi Göl Köyü'nde doğan ve 2008 yılında vatani görevi sırasında mayına basarak s diz tını kaybeden Türkiye Ampute Futb Milli takım oyuncu Savaş KAYA (33), Amasya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nadir NUYAN'ı ziyaret etti. NUYAN konuşmasında dıkları bu sonucun öncelikle Ülke sonrasında  İli   arak göğsümüzü kabarttığını  Savaş KAYA' nın şahsında tüm takımı ve emeği geçenleri tebrik ettigini belirtti. 2018 Ampute Futb Şampiyonası'nda dünya 2’ncisi an Ampute Futb Milli takımı forvet oyuncu KAYA, NUYAN tarafından tınla ödüllendirildi. 

KAYA' da teşekkür ederek Bir sonraki hedeflerinin dünya şampiyonluğu duğunu söyleyen KAYA, "Rehabilite amaçlı kurulmuş bir futb takımı arak, orada başladıktan sonra yıllar içerisinde ligi uştu. Tabi zamanla kendimi geliştirdim. 10 yıldır bu işin içerisindeyim. Diğer arkadaşlarımın da yardımı ve desteğiyle ampute futbu sedim, zaten Türk Milleti'nin içinde futb her zaman vardır. Futb unca her şey değişiyor. Futb uğruna yapılmayacak hiçbir şey yok. Başarı kay gelmedi. Bu başarılar 10 yılın verdiği çabanın, akıtılan terin, fedakarlıkların sonucunda geldi. Dünya kupasını amadık ama 2'inci duk. İkinci duktan sonra ülke de sağ nlar i şampiyon muşuz gibi karşılandılar. Biz ikinciliği seyemedik ama birincilik kupasının sözünü verdik. 2024’te inşlah Dünya kupasını ülke e getireceğiz" diye konuştu. 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert