Vi e Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İl Emt Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatci ve fabrika yetkilileri eşlik etti.
İlk arak fabrikayı daşan vi yetkililerden bilgi dı. Ardından il genel meclisi üyeleri ve fabrika yöneticileri ile toplantı gerçekleştiren vi şu ifadelere yer verdi.
“Bugün fabrikamızda bazı incelemelerde unduk. Sağ nlar fabrikamızın yöneticileri leri misafir ettiler, ağırladılar. Pancarın buraya gelmesinden şeker ana kadar ki kısmı hep birlikte görmüş duk.
Bu çok hassas bir sektör. Doğrudan ve daylı arak birçok kişiye etki eden bir sektörden söz ediyoruz. Birçok yan ürüne ulaşmasıyla da çok fazla artı değere sahip bir üründen bahsediyoruz. Gıda, yem, taşımacılık, içecek gibi birçok ana hitap eden bir ürün.Bu fabrika Amasya için önemli bir değer. Hepi in üzerine düşen bu fabrikanın sürekliliğinin devam ettirilmesi ve geleceğe taşınmasıdır. Burada da bu anlamada güzel bir iş birliği mevcut. Mumunuz fabrikamızın büyük kısmı kooperatifleri e ait. Tamamen çiftçileri in kendi değeri an bir fabrika. Dönem dönem bazı dganmar abiliyor ama bu motivasyonumuzu eksiltmemeli.”