Amasya İl Emt Müdürlüğü Toplum Desli Pislik Şube Müdürlüğü’nce “Çocuk ve Gençler Sosy Koruma ve Des Programı (ÇOGEP)” kapsamında başlatılan ‘Yarınlar Sizin’ projesi; çocuk ve gençlerin kişisel ve sosy gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplums açıdan korunmarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosy ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydı bireyler arak yetişmelerine katkıda unmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenli yaşama daylı arak umz yönde etki eden yoknlukları aztmayı amaçlamaktadır. 

Projenin başarılı bir şekilde hedefine ulaşması vesilesiyle Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde Vi Dr. Osman Var, Cumhuriyet Başsavcısı Er Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Baro Başkanı Avukat Ahmet Melik Derindere, İl Emt Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fatih Aslan, daire amirleri, öğretmenleri , öğrencileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla proje kapanış etkinliği düzenlendi. 

Program Gazi Mustafa Kem Atatürk ve aziz şehitleri anısına düzenlenen saygı duruşu ve akabinde İstikl Marşı’mızın okunması ile başladı. ‘Yarınlar Sizin’ projesi kapsamında gerçekleştirilen faiyetler ve neticesinde ınan sonuçlar hakkında bir num gerçekleştirildi. Projeden faydanan iki öğrenci , genel arak görüş ve önerilerini ndu. 

Öğrencileri in ardından bir veli , proje hakkında duygu ve düşüncelerini ifade etti. 

Vi Var yaptığı değerlendirme konuşmasında böyle bir projenin gerçekleştirilmesinden dayı duyduğu mutluluğu ifade etti. 120 öğrenci in birçok farklı etkinliğe katıldığını belirtti. 

Yapılan her türlü projede gerçekleştirilen etkinliklere değil, yapılan işin felsefesine odaklanılması gerektiğine vurgu yapan Vi Var bu projede de öğrencileri in kendilerini ynız hissetmemeleri üzerine bir felsefe üzerinden hareket edildiğini ve bundan duyduğu memnuti ifade etti. 

Devleti in vatandaşlarımızın ihtiyacına koşan sosy bir yapı, kısaca kimse lerin kimsesi duğunu belirtti. Yöneticilerin üzerlerine bir vurdumduymazlık kaftanı giyerek sırça köşklerine kendilerini kapatırsa, hiçbir şekilde bugün, burada, bu kitlede görülen mutluluğun ve güzel duyguların ınamayacağına işaret etti. 

Bugün burada İl Emt Müdürlüğümüzün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve diğer kurumlarımızın, ağan rutinlerinin dışına çıkarak, fazladan gösterdikleri azim ve gayretlerin sonucunda böyle güzel bir tablonun ortaya çıktığını belirtti. 

Vi Var ilk arak kendinin bu felsefe dâhilinde hareket ettiğini, diğer kurum yöneticilerinin de bu felsefe dâhilinde hareket etmeleri sonucu istenen hedeflere ulaşılmasının önünde hiçbir engel mayacağına değindi. 

Bugün burada çocuklarımızı mutlu edebildiysek, yüzlerini güldürebildiysek bu felsefenin artık yayılmaya başladığına ve sendiğine işaret etti. Bu ve bunun gibi projelerde emeği geçen tüm kurum ve personele, sorumluluklarının ötesine geçerek fazladan emek harcayan herkese teşekkürlerini iletti.