Amasya’da, Vi Dr. Osman Var başkanlığında uşturulan “Amasya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu” sürdürdüğü çışmar kapsamında, Suluova Küçük Sanayi Sitesinde Tarım Makinarı imatı anında faiyet gösteren bazı firmarı ziyaret ederek çışmarını yerinde inceledi.

Amasya Sanayi ve Teknoji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Amasya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulun 2018 yılı ilk toplantısında ınan karar gereği, KÜSİ heyetinin ili de unan firmara yönelik bilgilendirici ziyaretler yapmaya, firmarın görüş ve önerilerini değerlendirmeye, Kamu teşvik ve desleri hakkında firmara bilgiler vermeye devam etmekte duğunu belirtti.

Kamu–Üniversite–Sanayi İşbirliği çışmarı kapsamında; Sanayi ve Teknoji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, KÜSİ Amasya İl Temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök, İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB Amasya Müdürü Bayram Ali Kukuş ve Araştırmacı Erhan Biçer’den uşan heyet; Suluova Küçük sanayi sitesinde tarım makinarı imatı anında faiyet gösteren bazı firmara 22 Kasım 2018 tarihinde temas ve ziyaret gerçekleştirerek Des programları, Proje yazma yönlendirme, İnovasyon Mentörlük hizmetleri konularında görüş ış verişinde unmuşlar, kamu des ve teşvikleri hakkında firmara bilgiler vermişlerdir.