05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 22:43

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 24-11-2018 13:35   Güncelleme : 24-11-2018 13:35
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Programa Vi Dr. Osman Var'un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş,  protok üyeleri, emekli ve görev başındaki öğretmenler ile öğrenciler yer dı. Saygı duruşu ve İstikl Marşının okunmasının ardından programda öncelikle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğretmenler Günü mesajı okundu. Adaylığı kkan Öğretmenler adına yapılan konuşmadan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaparak, tüm fedakâr öğretmenleri in, öğretmenler gününü kutladı.

 

 Vi Dr. Osman Var ise konuşmasında; “İnsanoğlunun sahip duğu en önemli özellik aklıyla bilgiye sahip ması, bilgiyi üretebilmesidir. Yaşamını elde ettiği bilgi ve inanca göre organize edebilmesi ve bu değerlerini bir şekilde gelecek kuşaklara taşıyarak sürekli geliştirmesidir. Bu varuşunun en temel gerekliliklerindendir.

 

İnsanoğlu her dönemde eğitimi hayatının temeline koymuştur ve bunu yürüten öğretmenleri de toplumun en önemli kesimlerinden birisini uşturmaktadır. Öğretmenleri , insanoğlu var duğundan bu yana onu evrende eş ve benzer kılan özelliğini sürekli arak gelecek kuşaklara aktaran en önemli görevi icra eden kişilerdir.

Ben her seferinde konuşmarında şunu belirtiyorum; kamu arak nduğumuz en önemli hizmet, eğitim hizmetidir. Dayısıyla en önemli kamu görevlileri de öğretmenleri dir. Bunu söylerken eğitimle uğraşan herkesten bahsediyorum. Bugün lerin gününüz. Öncelikle hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sizler geleceği şekillendirmek gibi çok büyük bir güce sahipsiniz. Pek çok farklı meslek grubu var. Fakat hiçbirinin doğru in kadar etki yaratmadığı gibi hiçbirisinin yanlışının telafisi de inki kadar zor değil.

  Bu vesile ile  öğretmenleri in, için, tüm milleti için çok değerli duğunuzu bir kere daha hatırlatmak isterim. Öğretmen çışma şevki, heyecanı hep taze kması gereken, hiç körelmeyen, hiç usanmayan, her başarısı yeni bir hamlenin temeli an ülkenin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, güçlüklerle karşılaşsa da büyük bir hizmet aşkıyla çışarak, çocuklarımızın ve gençleri in milletine ve insanlığa yararlı bireyler marı için çabayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenleri e şükranlarımı nuyorum” dedi.

 

  

Emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Vi ve protok üyelerince verildi.  Daha sonra aday öğretmenlik dönemleri sona eren öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.  Program, Amasya Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerin sahnelenmesinin ardından sona erdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert