Yeni İlçe Başkanı Mahmut Er, konu hakkında yaptığı açıklamasında, İYİ Parti Genel Başkanlığı’nın kararı ve onayı ile İYİ Parti Suluova İlçe Başkanı arak yetkilendirildiğini belirtti.

Önceki İlçe Başkanı Ufuk Kkan’nın istifası üzerine İlçe Başkanı arak yetkilendirilen Mahmut Er, aynı zamanda partinin ilçe kurucularından.

1 Yıl önce öğretmenlikten emekli an 59 yaşındaki İYİ Parti İlçe Başkanı Mahmut Er, yaptığı açıklamasında, “Siyasi parti anlayışım: Devlet yapılanmasında birden çok parti varsa orada demokrasiden söz etmek mümkündür. Çok parti demek çok seslilik demektir. Siyasi partiler o ülkenin hkları tarafından başa getirilirler. Böylece hk temsili bir şekilde devlet yönetiminde söz sahibidir.”

İYİ Parti İlçe Başkanı Mahmut Er, parti arak amaçlarının, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak, Çağdaş mede yakamak, Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak, Parlamenter sistemi yaşatmak, Denge ve kontr ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak, Fırsat eşitliği sağlamak, Mülkiyet hakkını korumak, İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak, Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak ve Yzlukla tam ve etkin mücadele etmek duğunu söyledi.

İnsanların hepsinin aynı düşünceye sahip madığını belirten Mahmut Er, “Bunun için sürekli farklı düşüncelere sahip yönetimlerin, düşüncelerin ortaya çıkması kadar da doğ bir şey yoktur. Bunu içindir insanların topluluk şeklinde yaşamaya başlamasıyla birlikte her zaman muhefet an kişilerin görüşü var muştur. En küçük topluluk Aile içinde bile Muhefet yapılmasından söz edebiliriz. Onun için iktidar partisi veya muhefet partisi için, ‘düşmandır, vatan hainidir ve bilgi dir’ sözleri o partiye oy vermiş insanımıza en büyük hakarettir” dedi.

Siyasetçinin yapıcı ve gerçekçi üslupla eleştiri ve yanlışlıkları dile getirmesinin en doğ hakkı duğuna dikkat çeken Mahmut Er, “Bölücü, yıkıcı ve etnik ayrımcılık yapanlar hariç, bayrağına vatanına ve milletine sonz saygısı, sevgisi ve bağlılığı an, Milli ve manevi değerlere bağlı her siyasi parti bu ülkenin hizmete aday en önemli değeridir. Siyasi partiler Hkın, yerel ve genel özgür basının sahip çıkması gereken en önemli haber kaynağıdır. Türk Milletinin ve devletinin varlığı bir kişiye, bir partiye bağlı da değildir. Türk Milleti istiklini ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutar. İçinden yüz binlerce lider çıkaracak özelliktedir. Türk Milleti vatanını ilelebet koruyabilecek güç ve kudrete sahip bir Millettir” diye kaydetti.

Suluova İYİ Parti Teşkilatı arak; Önce Türkiye’nin, sonra bölge ve Suluova'nın kendine has sorunları ve kkınması için her zaman birlik beraberlik içerisinde çışacaklarını ifade eden Mahmut Er, “fikirleri i yapıcı bir şekilde beyan ederek dile getireceğiz. Seçimlerin Birlik, beraberlik, istikrar ve huzur içerisinde geçmesini, Ülke ve Milleti için de hayırlara vesile masını dilerim.”

Mahmut Er Özgeçmişi:

01.07.1959 Yılında Samn Ladik ilçesi Kızılsini Mahlesinde Doğdu.1976 Yılından 1981 Yılına kadar Suluova Şeker Fabrikasında çıştı.1981 yılında Öğretmenliğe başladı. Altı yıl Van ve Kahramanmaraş’ta görev yaptıktan sonra 1987 Yılında Suluova’ya öğretmen arak döndü. 2017 yılında Emekli du.

Kaynak:Suluova İkinci Kat