Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivi Üst Kurulu Toplantısı Vi Dr. Osman Var başkanlığında vilik toplantı sonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vi Var’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Vi Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve kutlama komitesi üyeleri katıldı.

 Vi Var toplantıda yaptığı konuşmasında, “Büyük Önder Mustafa Kem Atatürk'ün, Amasya Tamimi ile Milli Mücadeleyi başlatmasının 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında her sene 12-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen, hem ulus hem de uluslararası platformda şehri in tanıtımında önemli bir yere sahip an Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivinin hazırlıkları için toplanmış unuyoruz. Bu sene Amasya Tamimi’nin 100’üncü yılı ması münasebetiyle daha kapsamlı ve daha coşku du bir kutlama yapmak için komite üyeleri le görüş ışverişinde unacağız” dedi.  

 Vi Var’un konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşılması ile sona erdi.