05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 02:21

BAKAN KURUM STK'LAR İLE BİR ARAYA GELDİ

STK’LER İLE YEMEKLİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELEN BAKAN KURUM VE VALİMİZ, AMASYA İÇİN YAPILMASI PLANLANAN YATIRIM VE PROJELERİ AÇIKLADI

AMASYA
Giriş Tarihi : 03-12-2018 09:56   Güncelleme : 03-12-2018 09:56
BAKAN KURUM STK'LAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Amasya’yı yakından görme ve bir dizi gezi ve inceleme faiyetleri vesilesiyle ili e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Vi Dr. Osman Var ve il protokünün eşliğinde gün boyunca çeşitli kurum ve tesis ziyaretleri gerçekleştirdi.
 
Programın devamında Büyük Amasya Oteli’nde sivil toplum kuruluşlarının ve il protokünün katılımıyla gerçekleştirilen yemekli toplantıya katılan Bakan Kurum ve Vi , ili in tarihi ve kültürel atmosferine dikkat çekerek, özellikle ili in turizm potansiyelinin en verimli şekilde kullanılabilmesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın elindeki bütün imkanları kullanacağına vurgu yaptı.
 
Bakan Kurum, Amasya’ya yapılması planlanan yatırımlardan da bahsetti. Kirazlıdere Mahlesi’nde 640 konut inşasının TOKİ tarafından gerçekleştirileceğine değindi. Soğuk Pınar Mevkii’nde toplamda 150 dönüm ana Millet Bahçesi yapılacağından bahsetti. Sultan Bayezid Külliyesi etrafında yaklaşık 11 bin metrekare anda meydan düzenlemesinin yapılacağını ifade etti. Ayrıca Yeşilırmak’ın şehrin içinden geçen bölümünün berraklığının ve te liğinin arttırılması için bir tesis inşa edileceğini dile getirdi. İl genelinde unan arıtma tesislerinin sayısının arttırılmasına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın deslerinin süreceğini vurguladı. SUKAP (Belediyelerin Su ve Kanizasyon Altyapı Projesi)’ın Amasya genelinde deslenmeye devam edeceğine işaret etti. Engelli bireyleri in şehri de rahat bir yaşam sürdürebilmeleri adına yapılan çışmarın devam edeceğine değindi.
 
Ayrıca Yeşilırmak’taki bık ölümlerinin derinlemesine incelendiğini ve ırmağın çeşitli noktarından numuneler ındığına değinen Bakanımız, bık ölümlerinin oksijen ve debi azmasından kaynaklandığını belirtti. Şu anda debinin ve oksijen seviyesinin norme döndüğünü belirten Bakanımız, kesin sonuçların Ankara’da yapılacak an laboratuvar anizleri sonucunda belli acağını ve kişilerden veya fabrikardan kaynaklı bir sonuç çıkması hinde gereken cezarın da verileceğine vurgu yaptı.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert