Gümüşhacıköy ilçesinde 2017 yılı Arık ayında Amasya İl Özel İdaresi tarafından yatırım programı kapsamında ihesi yapılarak 2018 yılı Nisan ayında inşasına başlanılan Çetmi lama göleti sayesinde 450 dekar tarım arazisi lanıyor.
Tarım anında çiftçileri e can yu sağlayacak an 180.000 m³ depama hacmine sahip gölet sayesinde vatandaşlarımızın tarım arazilerini lamak amacıyla yaşadıkları sıkıntısı giderilmiştir.
  6 metre gövde yüksekliğine, 304 metre gövde uzunluğuna sahip an kazı göleti 22 dekar an üzerine inşa edilmiştir. Gümüşhacıköy Çetmi tarıms lama göleti 574.031,00 TL harcanarak inşası tamamlanmıştır. Çetmi lama göletinin tamamlanmasıyla birlikte bölgede tarımda çeşitlilik önemli oranda artmış ve ekonomiye büyük ölçüde katma değer sağlamıştır.
 Konu ile ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu; “Gerek il, gerekse ilçe ve köyleri de yaşayan vatandaşlarımızın her anda yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çışıyoruz. Bu kapsamda çiftçileri in en önemli ihtiyacı an tarıms anda kullandıkları lama göletleri ile ilgili faiyetleri devleti in öngördüğü kıstaslar çerçevesinde 2019 yılında da artarak devam edecektir” dedi.