Düzenlenen çiftçi eğitim toplantılarında özellikle Kanadı Noktı Sirke Sineği (Drosophila Suzukii ) ve Ak Meyve Sineğinin (Ceratitis capitata) tanımı, yaşayışı, zarar şekilleri, biyonik ve kimyas mücadelesi, kültürel önlemler, eradikasyon çışmarı konularında bilgiler verildi.
  Kanadı noktı sirke sineğinde en etkin mücadelenin, meyve bahçelerine elma sirkeli tuzak asımıyla kitle hinde yakama duğu anlatıldı. Elma sirkeli tuzak yapımı tarif edildi. Kontr ve Eradikasyon (zararlıyı unduğu yerde yok etmek) için; Meyveler gunlaştığında hasadın geciktirilmeyip kısa tutulması ve hasattan sonra ağaç üzerinde ve yerde meyve bırakılmaması, artık meyvelerin toplanarak en az 30 cm derinlikte uygun bir ana gömülmek retiyle imha edilmesi gerektiği anlatıldı. Tuzak kontrleri sırasında, zararlıyı cezbetmemesi açısından tuzakta unan sirkenin ağaçlara yakın yerlere dökülmemesi gerektiği, zararlının unduğu andan başka yerlere yayılmasına abilecek mekanizmar örneğin, traktör vb. ekipmanların te tutulması gerektiği, bahçelerde lamanın damlama lama sistemi ile yapılması gerektiği, özellikle bahçelerin hasada yakın dönemde aşırı lanmasından kaçınılması gerektiği, çayır ve merar, terk edilmiş bahçeler zararlı için konakçılık yapacağı için kontr tında tutulması, kendi hine bırakılmış meyve bahçelerinin unduğu yerlerde, otlu ve bakımsız ağaçların unduğu anlar aşma kaynağı uşturacağından kültürel önlemlere özen gösterilmesi gerektiği, Drosophila Suzukii'nin bir kaç km uçabildiği bilindiğinden mücadelenin toplu mücadele şeklinde yapılması gerektiği konuları anlatıldı.
  Ak Meyve Sineği Mücadelesinde ; Zehirli Yem Kısmi D İlaçlaması yöntemi anlatılarak “cezbedici ve insektisit” karışımının ağaçların güney doğunda büyük bir da  (1-1,5 m2) yapraklar iyice ıslanacak şekilde uygulanması gerektiği, İlaçlamarda bir sıra ilaçlanıp bir sıra atlanması gerektiği, bir sonraki ilaçlamada ilaçlanmayan sıranın aynı şekilde ilaçlanması gerektiği ve ilaçlamarın hasat dönemine kadar 7-10 gün arıklarla yapılması gerektiği anlatıldı.