Bu kapsamda çocukların sağlıklı, güvenli ve hareket hinde marını sağlayabilmek, onların trafikte endişe duymaksızın bireysel kararlar abilmeleri ve uygulayabilmeleri adına; karayu unrlarının genel yapısında renk değişikliğine giderek, sürücülerde risk ve tehlike kavramlarını yeniden tanımlayarak, dikkat düzeylerini arttırmak ve bu sayede çocuklarımızı karayu ortamında korumak adına “SÜRÜCÜ – YOL UNSURU – ÇOCUK” arasında hassas bir dengenin kurulmasını hedefleyen “Y Kullanıcılarında Renk Algısının Etkileri” adlı program gerçekleştirildi.
 
 İl Emt Müdürlüğü’nün koordinesiyle gerçekleştirilen programa Vi Dr. Osman Var, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Emt Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, öğretmenleri , öğrencileri ve vatandaşlarımız katıldı.
 
 Programda pisleri Hattat Hamdullah Ortaokulu ve Kumru Hatun Anaokulu öğrencileri le birlikte yeni tasarlanan renkli okul geçitlerini tanıttı. Ayrıca uygulamı eğitimler ve birbirinden eğlenceli aktiviteler ile okul geçitlerinde dikkatli unması ve öğrencilere geçiş hakkı verilmesi huslarına vurgu yapıldı.