Basın ve gazetecilik haber vermenin haber duyurmanın ötesinde toplums bilincin uşmasında günlük hayatın vazgeçilmez bir öğesidir.
 
 Gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış uşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Basın milleti in ortak sesidir. Esas an gazetecileri in gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmarıdır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çışanları için y gösterici değerler mıdır. Bu yaklaşımın hkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır.  Kamu yararını gözeterek vatandaşların ynızca gerçeği öğrenmesine çışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplums bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Demokratik kültürümüzün en önemli parçarından birisi an medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde arak, hem demokrasi in gelişmesine hem de birlik ve beraberliği in pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum.
 
 Basın camiasının kentin tanıtımı ve kkınmasına büyük katkı sağladığını, İli in sosy, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çışanlarının 10 Ocak Çışan Gazeteciler Günü'nü en kbi duygularımla kutlar, bu vesileyle ebediyete intik eden basın çışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında unanlara çışmarında başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi nuyorum.

kaynak:Vilik Sitesi