MERZİFON’DAN 15 ÜLKEYE ELEKTRİK MOTORU İHRACATI

Merzifon’da faaliyet gösteren Merzifon Elektromotor A.Ş.’de beyaz eşya için üretilen elektrik motorları 15 ülkeye gönderiliyor.

MERZİFON - 27-09-2019 15:37 2933 kez okundu.

MERZİFON’DAN 15 ÜLKEYE ELEKTRİK MOTORU İHRACATI

Gölge kutuplu elektrik motoru im etmek üzere 1999 yılında kurulan Elektromotor A.Ş., Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 16 bin metrekarelik anda faiyet gösteriyor. Firma 85 çışanıyla fırın, mini fırın, soğutucu, aspiratör ve davlumbaz üretimi yapan Türkiye ve dünyanın önde gelen üreticilerinin ana tedarikçisi arak faiyet gösteriyor.

   Ürünlerinin yüzde 30’unu Rusya, İtya, Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan, Özbekistan ve İran gibi 15 ülkeye satan firma, gölge kutuplu elektrik motoru konunda ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyor.

   Firma yetkilisi Tuğçe Kavak, üretimde son nojiyi kullanarak özgün tasarımlar yaptıklarını söyledi. Türkiye ve dünyanın tüm beyaz eşya üreticilerine yenilikçi noji, kite odaklı üretimle elektrik motorları üretmeyi hedeflediklerini aktaran Kavak, “Ürünleri in müşterileri Türkiye ve yurt dışında ankastre mutfak ve beyaz eşya üreticileridir. Bugün itibarıyla ürünleri i 15 ülkeye ihraç ediyoruz.” dedi.

   Her yıl ihracat rakamlarını artırmaya, farklı ülkelere ulaşmaya çıştıklarını dile getiren Kavak, bu anlamda Ar-Ge ve satış pazarlamaya önem verdiklerini dile getirdi. İhracattan geçen yıl 1,5 milyon dar civarında gelir elde ettiklerini, bu yıl bu rakamı 2 milyon dara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Kavak, şöyle devam etti:

   “Alanında Türkiye’nin ilk ve üretici firmasıyız. İhracat yaptığımız ülkelerden sürekli yeni tepler ıyoruz. Ağırlıklı arak İtya ve Rusya mak üzere ürünleri in yabancı müşterileri tarafından beğenilmesi, için onur kaynağıdır. Firmamız, yenilikçi noji anlayışıyla yaptığı yeni yatırımlarla üretim kapasitesini sürekli artırarak dünya standartlarını yakayarak hızlı ve kite odaklı ürün yelpazesini daima genişletmektedir.”

   Kavak, Merzifon’da öz sermayeyle kurulan ve büyüyen 20 yıllık bir firma duklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Merzifon gibi bir Anadu şehrinde mak dezavantaj gibi görünse de için büyük avantaj. Çünkü bütün ulaşım ylarının üzerindeki bir noktadayız. Nakliyeyi organize etme , ürünleri i zamanda teslim etme çok kay uyor. Böyle bir fabrikanın Merzifon’da ması, bir Anadu şehrinden 15 ülkeye ihracat yapmamız, ülke ekonomisine katkı sağlamamız için gurur verici.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MERZİFON BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

MERZİFON BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

27-03-2024 - MERZİFON

Merzifon’da İşçiler Eylem Yaptı

Merzifon’da İşçiler Eylem Yaptı

20-03-2024 - MERZİFON

Reklamı Geç
Advert