Yaklaşık 2 yıl önce 2019 yılında şeker paketleme tesisi i kurarak tüketiciye aracısız ulaşmak hedefleri den biridir diyen Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, konu hakkında yaptığı konuşmasında, ““Amasya Şeker’in yeni paketleme tesisiyle krist şekerin üreticiden tüketiciye kiteli, te ve hijyenik arak daha ucuza ulaştırılmasını hedefliyoruz. Kurduğumuz tesiste  1, 3 ve 5 kilogram arak paketlenen krist şekerler tüketici le doğrudan uşacaktır. Tesisi tüm pancar çiftçisine ve ülke e hayırlı n.”ifadelerini kullandı.

Tesis ve konu hakkında bilgiler paylaşan Amasya Şeker Fabrikası Ambajlı Ürün Üretim Tesislerinden sorumlu Satış, Pazarlama ve Lojistik Müdürü Hakkı Erzene ise: “Mumunuz duğu üzere Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. ailesi arak 1953 ten günümüze hayatınıza tat kat katmaya devam ediyor ve ler de bundan büyük bir keyif ıyoruz. Şirketi Sayın Yönetim Kurulu üyeleri, Ekim 2018 ayı içerisinde, öncelikli Amasya hinterlandında ürün çeşitliliği i artırmak, yöre istihdamına katkıda unmak ve küçük ambajlı ürünler ile her eve her sofraya ulaşmak gibi bir tarihi bir misyon yüklemiş dular.  Bu tarihten itibaren öncelikli kurulacak ambajlama tesisi ve Şirketi ihtiyaçları süratle belirlenmiş, belirlenen hedefler doğrultunda kurulacak makine ve ekipmanlar yüzde yüz yerli ve milli imkanlar vasıtası ile temini başlıca hedefleri arasında yerini mıştır. Teknik ve fiziki t yapı yatırımlarını müteakip yurt içinden dikey dum ve pietilen gruplama makinarı temin edilerek günümüz tarihi itibari ile 1 kg, 3 kg ve 5 kg ambajlı paketli şeker üretim tesisi şirketi e süratle kazandırılmıştır.

Kurulan tesisin saatlik kapasitesi 6.000 Kg/saat günlük ise 100.000 kg/gün arak söyleyebiliriz.  Tesis kompakt bir yapıda tasarlanmış up ihtiyaç hinde yeni makine parkı ilavesine imkân vermektedir. Tesisleri de üretilen ambajlı şekerler TSE-ISO EN 9001 ve TSE-ISO EN 2200 standartlarında el değmeden otomatik makinarda üretilmektedir. Gelişen piyasa koşulları ve Pazar tepleri doğrultunda standartlarımızı Küresel gıda güvenlik sistemleri an FSSC2200 ve BRC gıda güvenlik sistemleri doğrultunda genişleterek Türkiye de sayılı birkaç şirket hine getirmek için gerekli çışmar başlatılmış up çok yakın bir gelecekte TSE standarttı yanında küresel bazlı bu standartlarında bayraklarını şirketi de dgandırıyor acağız.

Bilindiği üzere gelişim sürekli değişim ister. Günümüz ekonomik yapısı neyi istiyor müşteri tepleri ne yöne kayıyor ise lerinde bu teplere, bu islere duyarsız kması düşünülemez. Ana ve stratejik ürünümüz an Krist Toz Şeker imatında gerçekleştirdiği bu projeyi Allah nasip ederse çok kısa zamanda dökme arak satılan Etil Alkün ambajlı satışında da gerçekleştirmek yakın hedefleri arasındadır. Ülke de maesef çok büyük bir eksiklik an Ambajlı Etil Alk üretimi genelde yurt dışı menşeli k ile ikame edilmektedir. Bizler bu ürünü yine yerli ve milli imkanlar dahilinde üretilmiş makine ve ekipmanlarla kendi üretimi an Etil Alk ile ambajlı arak Tıbbı ve genel kullanıma hazır he getirmek istiyoruz. Bu bağlamda Alk Dairesi Başkanlığından Proje bazlı Ambajlı Etil Alk Üretim Tesisi ön izinleri ınmış, yurt içinden bu işin spesifik özelliklerine uygun makine ve ekipman tedarikine gidilmiş ve şu an tesis ana binası tamamlanma aşamasına getirilmiştir. İnşlah proje tamamlandığında Alk Dairesi Başkanlığından gerekli üretim izinleri ınarak bu ürünü de yöre de üretiyor ve tüm Türkiye sathında satıyor acağız.

Tüm bu tesislerin kurulumunda her daim lere deslerini ve rehberliklerini esirgemeyen başta Sayın Naci Bostancı beye, yöre Milletvekillerine, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kurum ve kuruluşlarına, Şirketi Sayın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı Bey’e ve Sayın Yönetim Kurulumuz üyelerine, işçisinden memuruna kadar bu projelere emek harcayan herkese ve pek tabi lere bu gücü ve imkanı veren çok değerli pancar üreticisi çiftçileri e şükranlarımızı nar, kurulan Ambajlı Şeker Üreti Tesisi in ve kurulmakta an Ambajlı Etil Alk Üretim tesisi in yöre e ve ülke e hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederiz. “ifadelerini kullandı.