Gazi Mustafa Kem Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla 19 Mayıs 1919'da Samn'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, yurtta görkemli törenlerle kutlanıyor.

    19 Mayıs kutlamarın odağı an Samn'da 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüş düzenlendi. Hk şiddetli fırtınaya rağmen 1919 metrelik Türk bayrağını Samn sokaklarında taşıdı.

İstan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "23 Haziran akşamı her şey çok güzel acak” dedi. 

İstan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 100. yıl etkinlikleri kapsamında geldiği Samn’da vatandaşlarla uştu. Atakum Belediyesi Sosy Tesislerindeki programda konuşan İmamoğlu, "19 Mayıs’ın coşkunu, 19 Mayıs’ın heyecanını, 19 Mayıs’ın cesaretini, tam bağımsız Türkiye heyecanını yaşamaya geldiniz biliyorum. 100 binlerce insan bugün Samn’da. 100 yıl önce Mustafa Kem Atatürk’e ydaşlık yapan milleti in torunlarıyız, evlatlarıyız ve aynı heyecanını yaşıyoruz. Ama şunu da unutmuyoruz yurtta lh, cihanda lh. Bu kavramla herkesi kucaklayan bir anlayışla varız. Ben de bir Cumhuriyet evladı arak lere eşlik etmeye geldim” dedi. 
Konuşmasının ardından İmamoğlu Atakum Belediyesi'ne geçti.