Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Amasya Şeker’den üreticiye çifte avans müjdesi geldi. Dini bayramlar öncesi nakit avans dağıtarak bayram ış-verişlerinde üreticisini rahatlatan ve bu uygulamayı artık gelenek hine getiren Amasya Şeker, Ramazan Bayramı öncesi 12.5 milyonu nakdi avans, 1.1 milyonu şeker avansı mak üzere toplam 13.6 Milyon lirık avansla üreticinin yüzünü güldürdü.

Üreticilerin ürettiği şeker pancarı bedelinin yarısından fazlasını pancarı teslim madan önce maaş öder gibi şeker, gübre, tohum ve nakdi avans adı tında üreticilere ödeyen Amasya Şeker bu geleneğini bu yılda devam ettirdi. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Amasya Şeker’den gelecek bayram avansı haberini bekleyen üreticiye bu sene çifte avans müjdesi geldi. Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticinin finansman ihtiyacının had safhaya yükselmesi üzerine, Başkan Saatcı’nın timatıyla harekete geçen Amasya Şeker üreticinin bayram ışverişinden fedakârlık etmek zorunda kmaması için nakit avans ve şeker avansını birlikte ödemeye karar verdi.

Ekim döneminde üreticilere 1 milyon 200 bin lirık nakdi avans dağıtan Amasya Şeker’in üreticilerin banka hesaplarına yatırdığı 12.5 milyon lirık çapa avansı ile birlikte yaptığı nakdi avans ödemesinin tutarı 13 milyon 700 bin TL’yi urken, bu rakam 1.1 milyon lirık şeker avansı, gübre ve Pancar tohumu ile birlikte 30 milyon TL’yi aştı.

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı konu hakkında yaptığı açıklamasında; “2019/2020 kampanya dönemi pancar ekimlerini tamamlamış unmaktayız. 4 il 10 bölge 231 köy ve 3.800 çiftçi tarafından pancar ekimi sorunzca tamamlamıştır. Çiftçileri e ekim dönemi süresince 1 milyon 200 binTL tutarında ekim avansı nakit arak ödenmiş up ayrıca bu dönemde 12 milyon 250 bin TL tutarında gübre ve 2 milyon 200 bin TL tutarında muhtelif cins Şeker Pancarı Tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Çiftçileri e Ramazan ayı süresince şeker ihtiyaçlarını karşılamak için 1 kğ, 3 kğ ve 5 kğ paketli krist şeker avansı vermekteyiz. Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL değerinde şeker dağıtımını gerçekleştirmekteyiz.

Çiftçileri in içinde unduğumuz şu mübarek ayda nakit ihtiyaçlarının giderilmesi için 12.5 milyon TL tutarındaki çapa avansı dağıtımı çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanmış up, çiftçileri e SMS yu ile acakları avans miktarı ayrıca bilgi arak verilmektedir. Ramazan Bayramı öncesi avans dağıtımı tamamlanacaktır. Böylece mayıs ayı sonu itibari ile dağıtılan ve dağıtılacak avansların toplam değeri yaklaşık 30 milyon TL acaktır” dedi.

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı ayrıca; “Yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesi ile başta Fabrikamız çiftçileri mak üzere Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı en kbi duygularımla kutlar, Sağlık, Barış ve Sevgi getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz eder tüm çiftçi kardeşleri e avanslarının hayırlı masını dilerim.” İfadelerini kullandı.