İYİ Parti Amasya İl Başkanı Avni Verdi 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı yaptığı açıklamada; Eğitim Camiamızın Değerli Üyeleri, Saygıdeğer Anne ve Babalar ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2020-2021 eğitim öğretim yılına Covid-19 tehdidinin gölgesinde ve buruk bir sevinçle başlıyoruz, dedi.

Verdi açıklamasında devamla; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, 21 Eylül’de başlayan aşamalı yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim desteğiyle bu yılki eğitim-öğretim süreçlerini başarıyla gerçekleştireceklerine inanıyorum. Eğitimi her şeyden daha çok önemsemeliyiz. Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir. Bugünün dünyasında nitelikli ve donanımlı insana ihtiyaç vardır. Bu nitelik ve donanıma; okuyan, araştıran, sorgulayan, gelişime ve değişime açık olan, çağın ruhunu doğru okuyan, çocuklarımız ve gençlerimiz sahip olacaktır. Uluslararası alanda ülkemizin daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür. Geleceğin mimarı öğretmenlerimize bu hususta çok iş düşmektedir.

Bu meşakkatli ve kutsal görevlerini büyük özverilerle icra edeceklerine inandığım öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.

Aydınlık ve güçlü Türkiye’mizin sigortası olan çocuklarımızın eğitimine hep birlikte katkı sunmalıyız. Hedeflenen başarılara ancak öğretmen öğrenci ve veli işbirliğiyle ulaşabiliriz. Eğitim ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 2020 - 2021 eğitim-öğretim yılının ilimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması dileklerimle, öğrenci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, herkese üstün başarılar diliyorum.