Polonya Uczelnia Techniczno Handlowa Üniversitesin ’den gelen Erasmus değişim programı öğrencisi, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’yı makamında ziyaret ederek, veda etti.

 

Değişim programı öğrencilerinin Amasya’nın kültürel elçilerini olduğunu belirten Rektör Elmacı; “Erasmus Kapsamında 17 farklı ülkeden 47 Yükseköğretim Kurumu ile çeşitli bölümleri kapsayan anlaşmamız mevcuttur. Amasya Üniversitesi olarak eğitim kalitemizi yükseltmek ve olanaklarımızı genişletmek adına her geçen gün yeni adımlar atıyor, Türkiye’nin farklı bölgelerinden olduğu gibi Dünya’nın farklı kıtalarından, ülkelerinden öğrencileri üniversite eğitimlerinin tamamını ya da bir kısmını Amasya Üniversitesi’nde almaları için misafir ediyoruz.Erasmus gibi öğrenci değişim programlarının temel amaçlarından biri değişim programlarından yararlanan öğrencilerin gittiği ülkelerin kültürlerini de tanıma fırsatı yakalamalarıdır. Bizler de Amasya Üniversitesi olarak kültür elçilerimiz olarak değerlendirdiğimiz değişim programı öğrencilerimize iyi eğitim almalarının yanında tarihimizi ve kültürümüzü de tanıtmak istiyoruz” dedi.

Amasya Üniversitesi’ni çok beğendiğini ifade eden değişim programı öğrencisi Amasya Üniversitesi’nde eğitim görmekten mutluluk duyduğunu, Amasya’da kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya ve Amasya Üniversitesi bünyesindeki herkese teşekkür etti.

Ziyarete Uluslararası İlişkiler birim başkanı Doç. Dr. Adem Bayar, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Önder Eryılmaz ve Erasmus+ Uzmanı Öğr. Gör. Fatih Çemçem katıldı.