“Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli gerçekleştirildi

23. Dönem Milletvekili ve Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ’nün Sakarya Üniversitesi’nde bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, ilerleyen dönemlerde Türkiye genelinde birçok şehirde de devam eden, “Anadolu Mektebi Okumaları” projesinin Amasya paneli gerçekleştirildi. Panelde lise öğrencilerimiz Yazar Mustafa Kutlu’yu değişik ve farklı yönleriyle ele aldılar.

AMASYA - 08-03-2018 10:00 2059 kez okundu.

“Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli gerçekleştirildi

    “Hikâye in Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” adlı panel Amasya Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Panele Vi Dr. Osman VAROL, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer UĞUR, Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM, Eski Milletvekili ve Bakan Sami GÜÇLÜ, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ, protok üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

    Saygı duruşu ve İstikl Marşı’nın ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ panelin açılış konuşmasını yaptı. Ardından farklı liselerden gelen 5 öğrenci Mustafa Kutlu’yu farklı yazarlık ve kişilik yönleriyle ele an paneli gerçekleştirdiler.

    Ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpay Doğan YILDIZ bir konuşma gerçekleştirdi.

    Akabinde Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR düşüncelerini belirtti.

    Anadu Mektebi Yazar Okumarı Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ konuşmasında, Anadu Mektebi arak bir yazar seçip onun bütün eserlerini okumayı hedeflediklerini vurguladı. Bu panelde Yazar Mustafa Kutlu’yu ele dıklarını ve önümüzdeki günlerde ise farklı yazarların eserlerini okumaya devam edeceklerini açıkladı.

    Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, seçkin yazarların eserleri ve düşüncelerinin öğrenciler tarafından değerlendirmeye tabi tutulması ve anlatılmasının sevindirici bir tablo duğunu belirtti. Böylesine önemli yazarların eserlerinde yansıttığı düşüncelerin, öğrencilerin geleceğine yön vereceğini söyledi.

    Vi VAROL panel ile ilgili şu düşüncelerini ifade etti:

    “Bugün burada çok anlamlı bir biçimde adlandırılmış an bir projenin Amasya ayağındaki etkinliğini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bu etkinlikte unmaktan dayı çok büyük bir memnut duydum. Çok kıymetli Bakanımız, Değerli Hocamız önderliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’mızın himayesinde gerçekleştirilen bu programda özellikle üç önemli gu gerçekleştirilmiş uyor.

    Birincisi, insanoğlunun bilgiyi üretmesi ve gelecek nesillere aktarması için en önemli araç an yazının kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan okuma ışkanlığını geliştirmek, genç nesillere bu ışkanlığı yerleştirmek için çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Bu konuda gerçekten çok büyük bir seferberlik hinde an devleti in tüm kurulları ve sivil toplum kuruluşları özellikle çok büyük bir çaba içerisinde.

    İkinci önemli nokta neyi, nasıl okumamız gerektiği hunda çok önemli mesajlar veren bir çışma duğunu düşünüyorum. Bugün bilgiye erişmek noktasında önümüzde çok fazla seçenek söz konu. Bütün kuşak çok farklı kanlardan çok ciddi bir bilgi bombardımanı tında. Bu bilgi bombardımanı tında, yeni kuşaklar doğru bir tyapı ile yetişmezlerse aslı ile bağlantısı mayan bir kuşak yetişebiliyor. Gençleri in belirli bir yaştan itibaren toplum arak kim duğumuza, değerleri in ne duğuna, geçmişte ecdadımızın hangi yda yürüdüğüne ve gelecekte hangi yda yürüme gerektiğine dair mesajlar ileten metinler okuması gerekiyor.

    Üçüncü arak da okuduklarımızı akıl süzgecinden geçirerek uygun şekilde aktarmak gerekiyor. Bugün burada bu yaştaki kardeşleri in toplum karşısına çıkarak, uşturduğu özgün metni özgüvenle lere nduklarını gördük. Çok anlamlı duğum bu projenin Amasya’da gerçekleştirilmesinde emeği an Sayın Milli Eğitim Müdürümüz’e, daha sonra bu projenin fikir babası an, çok kıymetli Bakanımız, Hocamız Sami Bey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projeyi kurums arak desleyerek Türkiye’de geniş çapta uygulanmasına himaye eden Milli Eğitim Bakanımız’a ve tüm teşkilatına teşekkürlerimi nuyorum.”

    Panelden sonra panelist öğrencilere protok üyeleri tarafından katılım sertifikarı verildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"Imaginary" Matematik Sergisi, Amasya Üniversitesinde Düzenlendi

29-03-2024 - AMASYA

Uz.Dr. Hüseyin Emre Korkmaz Göreve Başladı

Uz.Dr. Hüseyin Emre Korkmaz Göreve Başladı

27-03-2024 - AMASYA

Reklamı Geç
Advert