Fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi H. E. Bay Zvonko Mucunski, Vi Dr. Osman Var, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hakan Karaman, ülke in dört bir yanından gelen mülki amirler, yetkililer ve binlerce ziyaretçi eşliğinde gerçekleştirildi.
 
  Açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ardından ili in standını ziyaret ederek Vi den bilgi dı. Vi Bakan Ersoy’a ili e özgü hediyeler takdim etti. Aynı zamanda fuarı gezen birçok katılımcının da beğenisini toplayan Amasya standını Ağrı Visi Süleyman Erban ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zan da ziyaret ettiler.
 
  İli standını ziyarete gelen bazı medya kuruluşlarına açıklamarda unan Vi Dr. Osman Var ili in tarihi ve kültürü ile ülke in önemli şehirlerinden birisi duğunu belirtti. Tüm ziyaretçileri ili e davet ederek, fuarın katılımcılar açısından hayırlı geçmesini diledi.
 
Türkiye’nin turizm anındaki en önemli uşmarından birisi Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 6-8 Arık 2018 tarihleri arasında açık kacaktır.