Tokat’ın Erbaa ilçesinde bir ikamette çıkan yangında ağır yaralanan 80 yaşındaki Hasan Kara, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Yangın, Erbaa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Sururi Say Caddesi No:95 adresinde bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, evde yalnız ikamet ettiği öğrenilen Hasan Kara’ya ait konutta, henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.
Mahalleli Seferber Oldu, Ekipler Zamanla Yarıştı
Evden çıkan dumanları ve alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye kısa sürede itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tokat itfaiye ekipleri alevlere hızla müdahale ederken, dumandan etkilenen ve vücudunda yanıklar oluşan yaşlı adamı yoğun çabalar sonucu evden çıkarmayı başardı.
Hastanede Acı Haber Geldi
Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Hasan Kara, ambulansla ivedilikle Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak acil serviste doktorların gösterdiği tüm çabalara ve yapılan bütün müdahalelere rağmen 80 yaşındaki Hasan Kara kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın tamamen söndürülerek kontrol altına alınırken, evde büyük çapta maddi hasar oluştu. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için geniş çaplı bir inceleme başlattı.