Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2026 yılının ilk 9 ayına ait kapsamlı faaliyet raporunu açıkladı. Vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 esasıyla görev yapan ekipler, 9 aylık süreçte il genelinde toplam bin 408 olaya anında müdahale etti.
Alevler Büyümeden Söndürüldü
Zamanla yarışan itfaiye ekipleri; 24 bina, 21 araç, 4 orman/fidanlık ile 42 baca ve elektrik kaynaklı yangını kontrol altına alarak büyük faciaların önüne geçti. Ayrıca arazi ve yerleşim alanlarında risk oluşturan 165 ot, saman, anız ve çöp yangını söndürüldü.
Afet ve Kurtarma Operasyonlarında Geçit Vermediler
Saha operasyonlarında geniş bir yelpazede hizmet veren Amasya İtfaiyesi;
Su Baskınları: Bölgede etkili olan sağanaklar sonrası 99 sel ve su baskınına müdahale etti, 3 su altı/su üstü arama kurtarma operasyonunu başarıyla tamamladı. Trafik ve Mahsur Kalma: 41 trafik kazasında kurtarma faaliyeti yürütürken, mahsur kalan 66 vatandaşı sağ salim kurtardı. Can Dostlarımız: Zor durumda kalan 270 evcil ve sokak hayvanına imdat eli uzatıldı.Önleyici Hizmetler ve Eğitim Aralıksız Sürdü
Ekipler operasyonel başarılarının yanı sıra kentin güvenliği için idari ve eğitsel çalışmalara da imza attı. Bu kapsamda 224 iş yeri ruhsat raporu ile 135 bina uygunluk raporu düzenlendi. Toplumsal afet bilincini artırmak amacıyla okullarda ve kurumlarda 59 eğitim, tatbikat ve seminer düzenlendi.
Haber: objektifamasya