Amasya Üniversitesi, 2026 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri'nde eğitim bilimleri alanında Türkiye genelinde ödül alan tek tez çalışmasına imza atarak büyük bir gurur yaşattı.
Amasya Üniversitesi, bilim dünyasındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üniversite bünyesinde hazırlanan yapay zeka odaklı doktora tezi, 2026 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında ödüle layık görüldü.
Ödülü Şanlıurfa’da Bakan Kacır’dan Aldı
Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST ödül töreninde Amasya Üniversitesinin ödülünü Dr. Muhammed Murat Gümüş teslim aldı. Gümüş’e ödülü; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker takdim etti. Tören sırasında tez danışmanı Doç. Dr. Mehmet Kara da yer aldı.
Eğitim Bilimlerinde Türkiye’deki Tek Ödüllü Çalışma
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalında tamamlanan çalışma, bu yıl Türkiye genelinde eğitim bilimleri alanında ödül kazanan tek doktora tezi olma unvanını taşıyor. Doç. Dr. Mehmet Kara danışmanlığında hazırlanan tezde, "Uzaktan Öğretim Öğrencilerinin Öğrenmeye Yönelik Üretken Yapay Zeka Okuryazarlığının Öğrenci Bağlılığındaki Rolünün İncelenmesi" konusu mercek altına alındı.
Rektör Turabi: "Üniversitemiz İçin Büyük Gurur"
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, elde edilen ulusal başarının ardından yayımladığı mesajda, akademik çalışmaların bu tür prestijli ödüllerle taçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Üniversite adına büyük bir gurur yaşandığını belirten Rektör Turabi, Dr. Muhammed Murat Gümüş ile Doç. Dr. Mehmet Kara’yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Haber:objektifamasya