Hafta sonu planı yapan vatandaşlar için meteorolojiden dikkat çeken hava durumu uyarısı geldi. Yağışlı hava dalgası öncesinde yurt genelinde sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşması bekleniyor.
Ekim ayında adeta Haziran sıcaklarının yaşanacağı hafta sonunda; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde termometrelerin 30 dereceye kadar dayanacağı tahmin ediliyor.
Gelecek Hafta Yağış Var: "Sıcak Havanın Arkası Sakin Bitmez"
Uzmanlar ve yetkililer, pastırma sıcaklarını andıran bu ani sıcaklık artışının ardından güçlü yağışların geleceğine dikkat çekiyor. Aniden bastırması beklenen bereketli yağmurlar öncesinde vatandaşların gerekli tedbirleri alması ve yakınlarını bilgilendirmesi isteniyor.
Hafta Sonunun Tadını Çıkarın
Öte yandan, gelecek hafta etkisini gösterecek olan sağanak yağışlar öncesinde bu hafta sonunun aile ve sevdiklerinizle vakit geçirmek için harika bir fırsat sunduğu belirtiliyor. Güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler için açık hava planları öne çıkarken, yeni haftayla birlikte yağışlı havanın yurt genelinde etkili olması bekleniyor.