Amasya’ya Yatırım Yapacak Firma Sahiplerine Başkan Sarı’dan Destek

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Elçin Tekstil başta olmak üzere, bundan sonra şehrimize gelerek yatırım yapacak firmalardan, belediyemiz olarak bir yıl boyunca su ücreti, ruhsat ve çöp vergisi alınmayacak” dedi.

AMASYA - 15-10-2019 13:49

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Elçin Tekstil başta olmak üzere, bundan sonra şehrimize gelerek yatırım yapacak firmalardan, belediyemiz olarak bir yıl boyunca su ücreti, ruhsat ve çöp vergisi alınmayacak” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın seçim vaatleri arasında yer alan 2 bin 500 kişiye iş istihdamı sözünün ilk adımı, yeni sanayi bölgesinde faaliyete geçen tekstil firması ile yerine getirilmiş oldu.

Açılış öncesi İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından dua edildi, ardından kurban kesimi yapıldı.

Programda ilk olarak söz alan Amasya Elçin tekstil firma sahibi Osman Eken, “İlk etapta 170 kişi ile üretim için düğmeye bastığımız tekstil fabrikamızı, 2020 yılının sonuna kadar, bin kişi kapasiteye çıkarmayı hedefliyoruz “dedi.

Akabinde söz alan ve Barış Pınarı Harekatına katılan askerlerimize başarılar diliyorum diyerek sözlerine başlayan Başkan Sarı konuşmasında şunları söyledi; “170 civarında personel oluşumu ile başlanılan fabrikada, yıl sonuna kadar binleri aşan bir çalışan grubunun olması planlanıyor. Buna siz, biz destek verirsek, bu iş başarı ile sonuçlanacaktır. Amasya Elçin Tekstil başta olmak üzere, bundan sonra şehrimize gelerek yatırım yapmak isteyen her kim olursa olsun, belediyemiz olarak yatırımcılardan bir yıl boyunca su ücreti, ruhsat ve çöp vergisi alınmayacağı gibi her türlü teknik desteği de vereceğimizi taahhüt ediyorum. En kısa zamanda yeni firmaların da şehrimize yapacağı yatırımlar ile işsizlik denen canavarı yenmiş olacağız. Amasya Elçin Tekstil firmasının, şehrimize gelerek yatırım yapmasında çok büyük emeği olan başta Başkan Yardımcımız Hasan Şahin olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, firmanın Amasya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim”.

Daha sonra Barış Pınarı Harekatına katılan askerlerimize başarılar dileyerek başladığı konuşmasında bir ülkenin gücünün aslında bütün kaynaklarının gücüyle ölçüldüğünü belirten Vali Varol, “Bu kaynakları yaratanda insanların üretim faaliyetleridir. İnsanlarımızın ihtiyaçları var. Hayatını idama ettirirken yapmaları gerekenler var. Hayatın doğal akışında bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri hayatlarını kazanmaları gerekiyor. Bunun içinde doğal yaşam alanlarında iş imkanlarına sahip olmaları gerekiyor. İşte burası bugün belirli bir sayı ile başlayan ama bir yıllık periyodda binleri geçecek. Söylemesi kolay aslında bir kelimeyle insanın ağzından çıkıyor ama bin tane ailenin geçimini sağlayacak bir kaynaktan bahsediyorsunuz arkadaşlar. Bin tane hane belki 3 bin ile 5 bin arası insandan bahsediyorsunuz. Bu insanlarımız hiçbir hayalini ertelemek zorunda kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Firma sahibi Osman Eken, protokol üyelerine tesis hakkında verdiği bilgi sonrası, davetlilere verilen kokteyl ile program son buldu.

Programa; Vali Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili Av. Mustafa Tuncer, Tugay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban, Hasan Şahin ve İsmail Kazan, MHP Amasya İl Başkanı Erhan Demir, Amasya Ülkü Ocakları Başkanı Recep Dip, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Şuayip Ak, MHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

,
Günün Diğer Haberleri