DEVA Partisi Eğitim Semineri Verdi

Amasya DEVA Partisi kadın hakları, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, kadın istismarları, çocuğa yönelik şiddet ve çocuk istismarları konulu eğitim semineri verdi.

AMASYA - 06-03-2021 11:16

Amasya DEVA Partisi kadın hakları, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, kadın istismarları, çocuğa yönelik şiddet ve çocuk istismarları konulu eğitim semineri verdi.

DEVA Partisi Amasya İl ve Merkez ilçe Kadın Çalışmaları başkanlığı, 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde DEVA Partisi il binası konferans salonunda pandemi koşulları çerçevesinde kadın hakları, Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, kadın istismarları ; çocuğa yönelik şiddet ve çocuk istismarları konulu  eğitim semineri gerçekleştirdi. Seminere DEVA Partisi il Kadın çalışmaları başkanı Nilufer Furtuna ve Merkez ilçe kadın çalışmaları başkanı Ümran Çakar, Gümüşhacıköy ilçe başkanı Keziban Çintaş il yönetim kurulu üyeleri parti gönüllüleri ve Amasyalı kadınlar katıldı. Seminerde konuşmacı olarak Amasya Barosu Kadın hakları Komisyonu başkanı Av. Gökçen Duran Kantar ve komisyon üyesi Av. Nilüfer Uğur yer aldı

Kadına yönelik her türlü şiddet , kadın hakları kadın istismarları konusunda detaylı bilgi veren Av. Gökçen Duran Kantar şiddete maruz kalındığında neler yapılması, nereye başvurulması gerektiğini yönünde yönlendirmeler yaptı.  Kadın cinayetleri çocuğa yönelik şiddet, çocuk istismarları gibi konulara değinen Av. Nilüfer Uğur toplumsal bilinç ve farkındalık yaratacak bilgi paylaşımlarında bulundu. Seminer katılımcıların soru cevapları ile sona erdi.

DEVA Partisi kadın çalışmaları başkanlığı aynı zamanda çalışan kadınların da izinleri ile resimlerinin sergilendiği bir fotoğraf sergisi de düzenledi.

Yapılan çalışmaya istinaden Amasya Kadın çalışmaları il başkanı Nilüfer Furtuna: Şunları kaydetti.

2020 yılında 300 kadınımız çoğu kendi yakınları tarafından hayattan koparıldı. 2021 yılının henüz 2 ayını geride bırakmış olmamıza rağmen 35 kadınımız malesef benzer sebeplerden hayattan koparıldı. Bizler artık onlar adına üzülmek bu cinayetleri işleyenleri kınamakla yetinmeyip çözümün bir parçası olmayı istiyoruz. Kadına yönelik sadece fiziki değil, ekonomik, psikolojik ve sosyal her türlü şiddete karşıyız. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar ve Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine yönelik 6284 sayılı yasayla belirlenmiş yaptırımların etkin şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Kovuşturma ve ceza sistemini, ‘iyi hal indirimi’ gibi uygulamaları kaldırmak suretiyle, kadın hak ve özgürlüğünü koruyacak, güvenliğini sağlayacak şekilde yapılandıracağız.

İlimizde çocuk gözlem odası yok.En yakın çocuk gözlem odası Çorum ilinde var. Hali hazırda zaten örselenmiş bir çocuğun uygun koşullarda ifadesinin alınması gerektiğini vurguluyor ve istiyoruz.  Kadınlarımız şiddete, tacize maruz kaldıklarında ne yapacaklarını nereye başvuracaklarını bilmiyor.  Haklarını bilmiyor. Yada hak aramaktan ,seslerini duyurmaktan çekiniyor . Kadınlarımızın haklarını bilmesi lazım cesur alması lazım, yanlız olmadıklarının farkına varmaları lazım. Amasya barosunun değerli ve son derece donanımlı avukatlarının bugün burada vermiş olduğu seminer çok verimli oldu. Hemen her konuya değinildi. Verdikleri değerli bilgiler  için kendilerine de çok teşekkür ederiz" dedi.

Günün Diğer Haberleri