Rektör Elmacı; 'Amasya Üniversitesi’nin 15’inci Yılı Kutlu Olsun'

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, 17 Mart 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi'nin 15’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AMASYA - 18-03-2021 15:11

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, 17 Mart 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi'nin 15’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Amasya Üniversitesi'nin kurulduğu günden bugüne kadar gelişimini sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Elmacı, şunları kaydetti;

“2006 yılında kurulan ve bugüne kadar 40 bine yakın öğrenci mezun veren Amasya Üniversitesi kuruluşunun 15'inci yılını kutluyor. Bu yıl 20 bine yakın öğrencinin eğitim aldığı üniversitemiz, kurulduğu günden bu yana eğitim çıtasını daha da yukarıya çıkarma hedefiyle çalışmaktadır.

Amasya Üniversitesi bünyesinde; 8 Fakülte (Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Teknoloji Fakültesi), 3 Enstitü Fen Bilimleri Enstütüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü), 1 Yüksekokul (Yabancı Diller Yüksekokulu) ve 8 Meslek Yüksekokul (Sosyal Bilimler MYO, Teknik Bilimler MYO, Tasarım MYO, Merzifon MYO, Suluova MYO, Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO, Taşova Yüksel Akın MYO, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO) bulunmaktadır.

Amasya Üniversitesi, hızla gelişen ve büyüyen bir üniversite olmanın verdiği coşku ile kurulduğu şehir Amasya ile bütünleşmiş bir şekilde yolunda emin adımlarla yürümektedir. Üniversitemizin kuruluşundan bu yana ortaya çıktığını düşündüğümüz başarı tablosunda emeği bulunan, katkı veren başta akademik personelimize, idari personelimize, bizleri temsil eden mezunlarımıza, öğrencilerimize, bizlere maddi/manevi destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Problemin değil çözümün bir parçası olarak, hep birlikte el ele vererek daha ileriye gideceğiz. Bu bağlamda; 17 Mart 2006'da kurulan Amasya Üniversitesi’nin 15’inci kuruluş yıl dönümünü heyecan, coşku ve tüm içtenliğimle kutluyorum. Nice başarı dolu yıllara” dedi.

Günün Diğer Haberleri