Amasya İl Genel Meclisi 2021 Mayıs Ayı Gündem Konuları

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12.maddesi gereğince İl Genel Meclisi gündem konularını görüşmek üzere 03 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 11.00’de Amasya İl Özel İdaresi Meclis salonunda toplanacak.

AMASYA - 30-04-2021 10:47

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12.maddesi gereğince İl Genel Meclisi gündem konularını görüşmek üzere 03 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 11.00’de Amasya İl Özel İdaresi Meclis salonunda toplanacak.

İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan gündem konularını şöyle açıkladı;

1- Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan Sürdürülebilir Kalkınma için Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ne 2021 yılı Özel İdare bütçesinden 250.000,00.TL eş finansman sağlanmasıyla ilgili Plan Bütçe ile İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

2- Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan Dezavantajlı Çocuk ve Gençler için Meslek Edindirme Eğitimleri ve İşgücü Piyasası İçin Destek Projesi’ne 2021 yılı Özel İdare bütçesinden 200.000,00.TL eş finansman sağlanmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

3- İlimiz Taşova İlçesine bağlı Yolaçan Köyü hudutlarında mülkiyeti Ümit AĞIŞ adına kayıtlı 124 ada 56 nolu parsele Teşhir ve Tanzime yönelik Ticari Tesis Alanı amaçlı hazırlanan nazım ve uygulama imar planının onaylanmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim dilen raporun görüşülmesi.

4- İlimiz Taşova İlçesine bağlı Yolaçan Köyü hudutlarında mülkiyeti Sobacı Otomotiv Lastik Akaryakıt Temizlik Hizmetleri İnş.San.ve Tic.Ltd.Şti.adına kayıtlı 124 ada 48 nolu parsele Teşhir ve Tanzime yönelik Ticari Tesis Alanı amaçlı hazırlanan nazım ve uygulama imar planının onaylanmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi.

5- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 36.maddesi ile 5393 sayılı Kanunun 49.maddesi kapsamında İl Özel İdaresinde istihdam edilen Tam Zamanlı ve Kısmi Zamanlı çalıştırılan personelleri kapsayan Disiplin Yönetmeliğinin onaylanmasıyla ilgili Hukuk ve İdari İşler ile İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

6-5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 26. maddesi gereğince İl Encümenin 23.03.2021 tarih ve 106 sayılı kararı ile kabul edilen İl Özel İdaresinin 2020 Mali yılı Kesin Hesabının onaylanır asıyla ilgili Plan Bütçe ile İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

7-İlimiz Merkez ilçeye bağlı Uygur köyü sınırlarında mülkiyeti İl Özel İdaresine bağlı 03 ada 75,76, ve 77 nolu taşınmazlar da imar plan değişikliğinin onaylanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi

8- İl Genel Meclis Üyesi Salih Koçak’ın imzasıyla verilen 05.04.2021 tarihi yazılı önerge doğrultusunda; İlimiz Merkez İlçeye bağlı Aydınca- Karsan- Avşar- Sarayözü gurup yolunun ivedilikle iyileştirilmesi ile ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

9- İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzaları ile verilen 06.04.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; İlimiz Merzifon ilçesine bağlı E mir köyünde çıkan cazibeli su kaynağını köy şebekesine katılması için çalışmaların yapılması ile ilgili Plan Bütçe ile Göletler Su Ürünleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

10- İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Dizkırıcı ile Mesut Ünal’ın müşterek imzaları ile verilen 06.04.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; İlimiz Merkez Ovasaray köyü çevre yolundan başlamak üzere Meşeliçiftliği köyüne kadar olan yolun genişlemesi ve asfaltlanmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

11- İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Dizkırıcı ile Mesut Ünal’ın müşterek imzaları ile verilen 06.04.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; Bahar mevsimi olması hasebiyle sel felaketlerinin olmaması için dere yatakları köprü, menfez gibi yerlerin temizlenmesi sel sularının rahat çekmesini sağlamak amacıyla gerekli ekipler çıkarılarak önlemlerinin alınmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

Günün Diğer Haberleri