BAYRAM NEŞESİNİ ÇOCUKLARA YAŞATMAYI İSTEDİK

Ülke genelinde uygulanan "Radyoda Çocuk Var” e-twining projesi kapsamında öğretmenler ve polisler Amasya'da keseler içinde çocuklara bayram şekeri dağıttı.

AMASYA - 11-05-2021 10:53

 

  Ülke genelinde uygulanan "Radyoda Çocuk Var”  e-twining projesi kapsamında öğretmenler ve polisler Amasya'da keseler içinde çocuklara bayram şekeri dağıttı. 

  Proje ortaklarından Amasya Yavuz Selim Ortaokulu Okul Öncesi öğretmeni Hilal Tarım ve Polisler,  patili keselerde bayramlık şeker dağıtarak, çocuklara mendilde harçlık ve geçmiş bayramlardaki şeker toplama coşkusunu yaşatmak istediler.

 
Polislerle birlikte tam kapanmada izin alınarak, sokak sokak dolaşan öğretmen ve polisler, rastgele girdikleri dairelerde çocuklara patili keseleri verdi. Keselerde bayramlık şekerler ve çocukların sevdiği materyaller ve mutlu bayramlar yazılı bir de kart bulunuyor. 

Öğretmeni ve polisleri görünce mutlu olan Yusuf Cavşak, (6) bayramlık şekerlerini aldıktan sonra teşekkür etti.

BAYRAM NEŞESİNİ ÇOCUKLARA YAŞATMAYI İSTEDİK
Bayram neşesini çocuklara yaşatmayı istedik diyen proje ortaklarından olan Amasya Yavuz Selim Ortaokulu Okul Öncesi öğretmeni Hilal Tarım, “Radyoda Çocuk Var isimli bir projemiz var. Bu projede Radyo Pati grubu arkadaşlarla çocuklara radyo yayını yapıyoruz. Yayınlarımız oldukça eğlenceli ve güzel geçiyor. Önümüzde biliyorsunuz bayram var. Bayram neşesini çocuklara yaşatmayı istedik. Pandeminin bu tatsız sürecinde şeker tadında program yapacağız. Bunun yanı sıra da çocuklarımıza mendilde harçlık var 
sloganıyla yola çıktık ve çocuklarımızı ziyaret ediyoruz. Sağolsunlar emniyet müdürlüğümüzden de müsaade istedik. Bizimle birlikte eşlik ettiler. Çocuklarımızı ziyarete geliyoruz. Onlara bayram sevincini yaşatmaya çalışacağız. Ramazan Bayramında çocukların şekerleri polislerden ve öğretmenlerden, yüzü şeker gibi tatlı tatlı gülsün çocuklarımızın” şeklinde konuştu. 
Birçok çocuğu ziyaret eden öğretmen ve polisler çocukların hepsine bayramlık şekerlerini verdi. 
 Şekerlerini alan bir diğer anaokulu öğrencisi Asya Aykaç, “hayırlı bayramlar” dedi.

 ÇOCUKLARIMIZI MUTLU ETTİLER, BİZLERİ DE MUTLU ETTİLER
Bu sürpriz bizim için çok değerliydi diyen Veli Gülsüm Aykaç, “bu güzel sürpriz için çok teşekkür ederim. İnşallah sağlık dolu çok güzel daha bayramlarımız olur. Buradan radyo pati dinleyicilerine sevgilerimi iletiyorum. Yurdumuzdaki tüm tatlı çocukları ve ailelerinin de bayramını kutluyorum, herkese iyi bayramlar. Bu güzel sürprizin içeriğinde radyo patinin çok güzel bir katılımı var. Bizleri böyle kapıda ziyarette bulundular, çocuklarımızı mutlu ettiler, bizleri de mutlu ettiler. Hatırlanmak anımsanmak kadar güzel bir şey yok. İnsanların birbirinin değerini kıymetini bildiği çok önemli bir zamandan geçiyoruz. Onun için de bu sürpriz bizim için çok değerliydi. Çok teşekkür ederiz hepinize iyi bayramlar tekrardan.” İfadelerini kullandı.
  Projeye ile çocukların radyoya bakış açısının değiştirilmesi hedeflenirken bir taraftan da bayram geleneklerimizi pandemi gölgesinde olsa da çocuklara aktarmak ve yaşatmak amaçlanıyor. Amasya'dan Atatürk ilkokulu, Plevne ve Yavuz Selim Ortaokulu ve beş okul öncesi öğretmen projeye dahil oldu

Günün Diğer Haberleri