TÜBİTAK ta Türkiye Üçüncülüğü Amasya’nın

Bu yıl 52.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven'nin hazırladığı matematik alanı projesi Türkiye 3.lüğü derecesi aldı.

AMASYA - 11-06-2021 11:51

  Bu yıl 52.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri   Yarışmasında Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven'nin hazırladığı matematik alanı projesi Türkiye 3.lüğü derecesi aldı.

  Bu yıl 52.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında öğretmen Nursen Yılmaz danışmanlığında öğrenci Yavuz Bülent Yurduseven'nin hazırladığı matematik alanı projesi Türkiye 3.lüğü dercesi aldı.

  Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor.

  Bu yıl yarışmaya 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 010 proje başvurusu alındı.

  Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı.

  Matematik alanında Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven, Türkiye Üçüncülüğünü Amasya'ya getirme başarısını gösterdi.

Günün Diğer Haberleri