Orta Karadeniz Paramedik Çalıştayı gerçekleştirildi

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu ŞerefeddinSHMYO bünyesinde ‘I. Orta Karadeniz ParamedikÇalıştay’ı düzenlendi.

AMASYA - 25-12-2021 13:34

Çalıştaya; Amasya Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Amasya Belediye Başkan V. Hasan Şahin, Amasya İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ayhan Aygün, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ile farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Paramedikler, hayati tehlike içeren hastalıklara acil müdahalelerde bulunmaları açısından oldukça kritik bir sağlık hizmeti görevi üstleniyorlar. Bu mesleği büyük azimle yerine getiren paramediklerimizin 22 Aralık Paramedik Gününü kutluyor, çalıştayın başarılı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Sabuncuoğlu Şereffeddin Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Akın Tekcan ise, “Acil sağlık hizmetlerinin temel yapı taşı olan Paramedikler, 7/24, yaz/kış demeden büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Düzenlediğimiz çalıştayda; paramediklerin sağlık hizmetlerindeki yeri ve önemi, adli vakalara yaklaşım, zor havayolu yönetimi ve travmalı hastaya yaklaşım gibi alanla ilgili birçok konu düzenlenecek oturumlarda ele alınacak. Katılımcı üniversite öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından uygulamalı vaka çalışmaları da gerçekleştirilecek. Programımıza destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı olmak üzere, Çalıştayın koordinatörlüğünü üslenen İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Sevda Demiröz Yıldırım’a ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çalıştaya; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Polat, İçişleri Bakanlığı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Polis Başmüfettişi Ömer Murat Keskinkılıç, Amasya İl Jandarma Olay Yeri İnceleme J. Astsb. Kd. Bçvş. Hüseyin Arslan, Sabuncuoğlu Şereffeddin Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Akın Tekcan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa SHMYO Müdürü Öğr. Gör. Mesut Ardıç, Sinop Üniversitesi Durağan MYO, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa SHMYO, Hitit Üniversitesi İskilip MYO öğretim elemanları ve ilk ve acil yardım öğrencileri katıldı.

Günün Diğer Haberleri