Başkan Sevindi; Amasya’nın Enerjisini Yatırımını Faaliyete Geçireceğiz…

Amasya Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi belediyenin enerji yatırımlarını faaliyete geçireceğini belirtti.

AMASYA - 08-05-2024 09:43

  Amasya Belediye Meclisinin Mayıs ayı oturumunda Amasya Belediyesi tarafından geçmiş dönemlerde yapılan ancak hiç üretim yapmayan Hidroelektrik Santrali (HES) ve Güneş Enerji Santralinin (GES) yeniden aktif hale getirilerek enerji üretimine devamı gündeme geldi.

  Başkan Sevindi belediyeye ait HES ve GES tesislerine ziyaret ettiğini ifade ederek, “Arkadaşlarımızla birlikte belediyemize ait HES ve GES tesislerimizi ziyaret ettik. HES’in tam randımanlı çalışmadığını, sudan kaynaklı problemler olduğunu gördük. Bizim HES projemizde üretmemiz gereken maksimum seviyeye ulaşamadığımızı, bu nedenle de eksikliği gidermek amacıyla firma tarafından bir de GES projesi yapıldığını gördük. GES projesi yaklaşık bir buçuk yıl önce bitmesine rağmen buranın hiçbir şekilde kullanılmadığını tespit ettik. Hiçbir şekilde elektrik üretimi yok. Bununla ilgili cumartesi günü firma yetkilisi geldi. Belediyede makamda yaklaşık bir saat bir görüşme yaptık. HES ile ilgili bazı hukuki ve teknik sıkıntılarımız var. Bunları çözmek için gayret gösteriyoruz.

  GES'i aktif edebilmek için EPDK'dan YEDAŞ aracılığıyla 23 Şubat'ta bir başvuru yapmışız. Bunun henüz dönüşü yapılmadığını gördük. Yedaş Bölge Müdürü ile de görüştüğümüzde evrakın takibini sağlayacağız. Suyun da artmasıyla beraber HES'teki verimliliği artırmak istiyoruz. GES'i de aynı hatta bağlanmış. Ancak burada lisanslı-lisanssız üretim anlamında bir teknik problem var. Bizim şehrimizde yapılan HES projesinin lisanssız olması ve hukuki olarak da EPDK mevzuatında buna ilişkin bir düzenleme olmaması ile beraber bir problem var. Bu sorunu biran önce çözmek istiyoruz. Bir buçuk yıldır aktif hale getirilmeyen GES’İ de aktif hale geçirmek için gayret göstereceğiz.

Haber: objektifamasya

Günün Diğer Haberleri