Kulis bilgisi sızdırıldı Emeklilere yüzde Yüz de Kaç Zam Gelecek

Temmuz ayını bekleyen emekliye sürpriz haber geldi. Yüzde 45 zam iddiası gündeme bomba gibi düştü.

EKONOMİ - 25-05-2024 17:15

Temmuz ayını bekleyen emekliye sürpriz haber geldi. Yüzde 45 zam iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Emekliler yüksek enflasyon nedeniyle zor günler yaşamaya devam ediyor. Pandemi döneminin ardından derinleşen ekonomik kriz, Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle daha da derinleşti.

Öte yandan uygulanan yanlış politikalar sebebiyle Türkiye’de döviz ve enflasyon tavan yaptı. Enflasyon yüksek rakamlara çıkarken maaşlara yapılan zamlar kısa süre içerisinde etkisiz kalmaya başladı.

 Enflasyonda en çok etkilene kesim ise emekli ve asgari ücretliler oldu. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi.

 10 bin TL maaş ile ay sonunu getiremeyen emeklinin aldığı ücret açlık sınırının altında kaldı. Milyonlarca emekli zam talebini dile getirirken Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan iyileştirme dört gözle bekleniyor.

 4 aylık enflasyon farkı, Nisan ayı verilerinin açıklanmasıyla birlikte yüzde 18,72 olurken ekonomistler bu farkın Temmuz ayı itibariyle yüzde 20-25 arasında olacağı ifade ediliyor. Bu gelişmeler yakından takip edilirken gelen kulis bilgiler gündeme bomba gibi düştü.

  İddiaya göre Ankara kulislerinde Temmuzda emeklilerin mağdur edilmemesi görüşü hakim olduğu belirtiliyor. Zam içinse refah payının konuşulduğu ve yüzde 20'den aşağısı olmayacağı iddia ediliyor.

  Bu kapsamda emeklilere yüzde 25 enflasyon + yüzde 20 refah payı zammıyla toplamda yüzde 45 zam Temmuz maaşlara yansıtılacağı iddia ediliyor.

Günün Diğer Haberleri