05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:59

2017 YILININ ARDINDAN

Sami ASLAN
Sami ASLAN
Giriş Tarihi : 08-01-2018 20:51

Değerli dostlar; Koskoca bir yılı daha acısıyla tatlısıyla geride bıraktık.
Müslümanların zulüm gördüğü, anaların ağladığı, çocukların yetim kaldığı savaşlarla dolu 2017 yılına güle güle diyoruz hep birlikte.
Yeni bir yıla daha girmek üzereyiz, yani 2018 yılına, yeni umutlar ve yeni temennilerle gireceğiz inşallah..
Sevgili okurlar, 2017 yılında neler yaşanmış isterseniz kısaca bir göz atalım ne dersiniz.
2017 yılının hemen başlarında, bir gece kulübüne terör saldırısı olmuş, 39 kişi hayatını kaybetmiş, maalesef 2017 yılına hüzünle girmiştik.
2017 yılının güzel yanlarından biriside, Beşiktaş takımının şampiyon oluşu ve 3 yıldızı göğsüne takışına şahit oluşuydu.
Ayrıca, dünyadaki gelişmeler ve ülkemizdeki gelişmeler ile birlikte petrol zengini körfez ülkelerinde, son yılların en büyük krizinin yaşanmasıydı.
Yine 2017 yılında Karadeniz’in şirin ili Trabzon’da, teröristlerin açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit düşüşüydü.
Yine önemli bir gelişme Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile temel eğitimden orta eğitime geçiş sınavlarının kaldırılmasıydı.
Daha sonra ABD ile Ülkemiz arasında ABD nin terör örgütlerine silah vermesiyle oluşan gerginlik, iki ülke arasındaki vize kriziyle doruk noktasına çıktı.
Ardından ABD Başkanı Tramp’ın Kudüs kararı ile ilişkiler kopma noktasına geldi.
2017 yılının en önemli kararlarından biriside, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın ülkemizde yerli otomobil üretecek olan beş babayiğidi komoyuna tanıtmasıydı.
2017 Yılının son ve önemli kararı’da, yine ülkemizde alındı..
İslam işbirliği teşkilatı Türkiye’nin isteği üzerine;İstanbul’da toplanarak, ABD nin Kudüs’ün İsrailin başkenti olarak imzaladığı tek taraflı kararı tanımadıklarını açıklayarak; Kudüs’ün; Filistin’in başkenti olduğunu, oy birliği ile dünya kamoyuna açıklamalarıydı..
Bu kararın ardından BM Toplanarak, BM içindeki 128 ülkede Tramp’ın aldığı tek taraflı kararı tanımadıklarını açıkladılar.
Değerli dostlar; 2018 yılının Ülkemize ve ülke insanımıza, Huzur, barış ve bereket getirmesini dilerken; İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını temenni ederim.
Yeni yılınızı kutlar sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim.

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert