Amasya Valisi Mustafa Masatlı Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık etti.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya Amasya Üniversitesi Rektör V. Recep Kürkçü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün, İl Emniyet Müdür V. Ramazan Coşkun ve çeşitli kurumların İl Müdürleri katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada aile ve çocuğun kanunlar ve diğer mevzuat hükümleri ile koruma altına alındığını vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın erdemli bireyler olarak yetişmesi hepimizin sorumluluğudur.” dedi. Valimiz ayrıca geçtiğimiz yıllarda Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde gerçekleşen “Koruyucu Aile” programının önemine dikkat çekerek, kimsesi olmayan ya da çeşitli nedenlerle ailelerinden ayrı düşen çocuklarımızın bu program ile sıcak bir aile ortamında yetişme fırsatı bulduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından Kurulunun gündemine dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra ise gündemde yer alan maddelerin değerlendirilerek karara bağlanması ile toplantı sona erdi.