Amasya Valisi Mustafa Masatlı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu İzleme ve Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya Amasya Üniversitesi Rektör V. Recep Kürkçü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün, İl Emniyet Müdür V. Ramazan Coşkun, çeşitli kurumların İl Müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Vali Mustafa Masatlı geleneklerimizde ve dinimizde kadınlara verilen değere vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin bir göstergesidir. Hiçbir fayda beklemeksizin kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir.

Kadına yönelik şiddet; dünyada olduğu gibi ülkemizde de müreffeh toplumun önündeki en büyük engel olmaya devam etmektedir. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki yarısı, aynı zamanda kadının her daim kıymetli ve onurlu bir yere sahip olduğu bir inanışa sahibiz. Hiçbir gerekçe ile meşru kılınamayacak kadına yönelik şiddet, insanlığın ortak değerlerine büyük bir ihanet olarak kabul edilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti “Şiddete Sıfır Tölerans” ilkesi ile tüm tedbirleri alma konusunda gerekli hassasiyeti göstermektedir. Bugün İlimizde Valiliğimiz ve 6 ilçe Kaymakamlığımızla eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile 2020-2021 yılı Koordinasyon Planını değerlendireceğiz. Yapacağımız toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadelede görev alan kurum ve kuruluşların sorumlulukları, yerine getirilen iş ve işlemler, mevzuatın etkin bir şekilde uygulanması, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi gibi konuları irdeleyeceğiz.

Şiddetin kadın kelimesi ile yan yana gelmeyeceği günler hepimizin ortak hayalidir. Bu konuda hiçbir hatayı, esnemeyi, göz ardı etmeyi ilkesel olarak kabul etmediğimizi, şiddetle mücadelede devletimizin tüm imkanları ile seferber olduğunu bilmenizi isterim.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün; dünyamız, ülkemiz ve şehrimiz için bu noktada bir dayanışmaya vesilesi olmasını, gelecek 25 Kasımlarda şiddet yerine sevginin konuşulmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından Kurulun gündemine dair bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra katılımcılar çeşitli konularda görüş ve önerilerini dile getirirken, Vali Masatlı ayrıca aile içerisinde özellikle de eşler arasında yaşanan sorunların büyümesine izin vermeden yapıcı bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasının önemine değindi.

Toplantının sonunda ise Amasya'da yaptıkları çalışmalar ile örnek teşkil eden kadın girişimcilere Vali Masatlı ve diğer protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi. Belge alan kadın girişimcileri tebrik eden Vali Mustafa Masatlı Amasya’da kadın ve erkek esnaflarla, girişimcilerin dayanışma içerisinde faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, bu durumun Amasya ekonomisinin gelişmesine de olumlu katkılar sağladığını ifade etti.