Yeşilırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı, Amasya Valisi Mustafa MASATLI’nın başkanlığında Amasya'da gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezindeki toplantıya Vali Mustafa MASATLI’nın yanı sıra Çorum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ, Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Ersin GÖKÇE, bakanlık yetkilileri, DSİ yetkilileri, çeşitli kurumlardan ve çevre illerden temsilciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantı DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Ersin GÖKÇE’nin yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

Vali Mustafa MASATLI yaptığı konuşmada, son yıllarda doğal hayatın ve bununla bağlantılı olarak su kaynaklarının karşı karşıya kaldığı ciddi tehditler olduğunu, dünyanın her yerinde olduğu gibi özellikle son yıllarda ülkemizde de önemli politikaların oluşturulduğu ve eylem planlarının yapıldığını belirterek, “Dünyanın ve ülkemizin geldiği noktayı çok önemli analiz etmemiz gerekiyor. Artık su uğruna savaşların yapıldığı, bütün hayatın su kaynaklarına bağlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Dünyanın dörtte üçü sularla kaplı olmasına rağmen insanoğlunun kullanabileceği su miktarı yüzde ikileri, yüzde üçleri geçmiyor. Bu yüzden insanlarımızı koruduğumuz gibi hayat kaynağı olan su kaynaklarımızı da hassasiyetle korumalıyız.

Önemli bir coğrafyada yaşıyoruz ve bizlere emanet olan bu coğrafyayı yaşatarak bizden sonraki nesillere emaneti teslim etmemiz gerekiyor. Bu sene bölgemizde bir miktar kuraklık söz konusu. İnşallah Rabbimiz bizim dileklerimizi ve dualarımızı kabul eder ve rahmetiyle bizleri de mutlu eder. İçinde bulunduğumuz durumdan da su kaynaklarımızı çok iyi ve korumamız ve kullanmamız gerektiği dersini çıkartmalıyız.

Bu toplantının Yeşilırmak havzasının korunması ve sürdürülebilir su kaynakları bakımından ilimize, bölgemize ve ülkemize büyük katkılar getirmesini diliyor ve hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Araştırma ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Yusuf BAŞARAN tarafından yürütülen Taşkın Yönetim Planı uygulamalarının takibi ve Yeşilırmak Nehir Havza Yönetim Planı mevcut durum raporu hakkında bilgilendirme yapması sonrası Havza Koruma Eylem Planı ve Amasya Belediye Başkanlığının Yeşilırmak’ta uygulamaya başladığı proje hakkında sunum yapıldı.

Toplantı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.