Pınar Gültekin davasında yeni gelişme! Deliller yok mu edildi?

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam ediliyor. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede Cemal Metin Avcı'nın bazı yakınlarının, suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilerek ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.

KADIN - 27-09-2021 18:24 5386 kez okundu.

Pınar Gültekin davasında yeni gelişme! Deliller yok mu edildi?

Muğla’da geçen yıl Cemal Metin Avcı tarafından katleden 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili dava bugün Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. 

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Cemal Metin Avcı'nın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı'nın da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Cemal Metin Avcı, bugün 6'ncı kez hakim karşısına çıkıyor. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra başlayacak duruşma öncesinde Muğla Adalet Sarayı önünde polis ekiplerince güvenlik önlemleri alındı. Duruşmayı Gültekin'in ailesinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının ve kadın dayanışma gruplarının da takip etmesi bekleniyor. Cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanığın annesi Ayten ve babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın sanık olarak savunmalarının alınacağı belirtildi.

 

KATİL AVCI, 'KATİL' DENMESİNDEN RAHATSIZ OLDU

Dava öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınması ve sanıkların takım elbise ile gelmesi dikkat çekerken, Cemal Can Avcı davaya SEGBIS ile katıldı.

Katil Avcı duruşmanın başında ‘pişman’ olduğunu belirterek, pişkince “Kadınları incittiysem özür dilerim. Can güvenliğim yok. Camı kapatabilir miyiz? Dışardan bana katil diye bağırıyor. Kadınlar beni sever. Bir kere ben kadın eylemine bile katıldım. Bende bağırdım adalet diye” açıklamaları yaparak ağladı.

Açıklamaların ardından teknik problemden ötürü yayın kesildi ve Adli Tıp Raporu okundu. Raporda Pınar Gültekin’in yakılmadan önce hayatta olduğu tespit edildi.

 

SANIKLAR ÇAPRAZ SORGUYA ALINDI

Raporun ardından giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanığın annesi Ayten ve babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan çapraz sorguya alındı.

Avcı’nın eski eşi Eda Karagün, “Koruma talebinde bulunuyorum. Avukatımdan, Cemal'in rahmetli kızla ilişkisini öğrendim. Olaydan önce ilişkileri olduğunu bilmiyordum. Cemal, son zamanlarda bağ evinde çok zaman geçiriyordu. Bar işletiyorduk. Temizlik yapmaya, içki almaya gittiğini söylüyordu. Cinayet daha ortaya çıkmadan, Cemal çok tedirgindi. Yemek yemiyordu, iştahtan kesildi. Eve geldiği zaman terliyordu. Kafamdaki yapbozları birleştirdim. Bağ evine gittiğimizde temizlik yapıldığını, halıların yerlere serildiğini, kapıların silindiğini fark ettim” diye konuştu.

KARDEŞ MERTCAN, AĞABEYİNİN BOZUK KOKOREÇLERİ YAKTIĞINI SÖYLEMİŞ

Avcı'nın babası Selim Avcı ise, “Eda Karagün bağ evine tek başına gitmek istedi. Onu yalnız bırakmak istemedik. Hep beraber bağ evine gittik. Orada 20 dakika durduk. Eşim ve ortağım sigara içti. Cemal, olay günü beni arayıp kayıp olan kız nedeniyle jandarmanın kendisinin ifadesini alacağını söyledi. Mertcan ile telefonda görüşmemizde, ağabeyinin bağ evinde bozuk kokoreçleri yaktığını söyledi” dedi.

Avcı'nın annesi Ayten Avcı da “Cemal iyi çocuk. Söylenilen kadar yapmamıştır” diyerek katili savundu.

PINAR'IN BABASI: 6 MAHKEMEDİR BOŞUNA GİDİP GELİYORUZ

Pınar Gültekin'in (27) babası Sıddık Gültekin, duruşma öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gültekin, tutuklu sanık Cemal Metin Avcı'nın annesi, babası, boşandığı eşi ve ortağının daha mahkemede sanık olarak yargılanacak olmasını değerlendirdi. Gültekin, "Sürecin başından beri caninin yalnız olmadığını söylüyorduk. Neticede söylediğimiz oldu. Deliller ortada. Katilin annesinin ve ortağının içtiği sigaranın izmaritleri, Pınar'ın öldürüldüğü varilde bulundu. Biz sadece delil kararttıklarını değil cinayete de iştirak ettiklerini söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Dosyalar bugün birleşecek. 6 mahkemedir boşuna gidip, geliyoruz" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Öğretmen Sümeyra Güven  6. kattan atlayarak intihar etti

Öğretmen Sümeyra Güven 6. kattan atlayarak intihar etti

25-03-2024 - KADIN

GENÇ KIZDAN ACI HABER GELDİ

GENÇ KIZDAN ACI HABER GELDİ

27-03-2022 - KADIN

Reklamı Geç
Advert